UCRAINA: SEPARATISTII AU ATACAT aeroportul din LUGANSK

SEPARATISTII PRORUSI AU ATACAT sambata seara si duminica dimineata aeroportul international din LUGANSK (estul Ucrainei), controlat la ora actuala de fortele ucraienene.

“Rebelii au atacat ieri seara si in aceasta dimineata. Au incearcat evident sa distruga cladirea care asigura alimentarea electrica a aeroportului. Nu au existat raniti de partea noastra”, a declarat telefonic unul dintre parasutistii ucraineni care apara aeroportul. “Este pentru prima data cand se produce un astfel de atac asupra aeroportului. Pana in prezent, au existat doar cateva ciocniri”, a precizat aceeasi sursa, conform hotnews.ro. Separatistilor pro-rusi au proclamat in luna mai independenta “Republicii Lugansk”, precum si cea a “Republicii Donetsk”, in regiunea invecinata.

Citeste si: Rusia cere ELIBERAREA a doi JURNALISTI retinuti de Kiev 

Luptele violente intre fortele ucrainene si rebelii pro-rusi au avut loc in ultima perioada in mai multe orase din aceste doua teritorii. Interogat de AFP, serviciul de presa al autoproclamatei “Republici Lugansk” nu a confirmat aceste atacuri asupra aeroportului, care este inchis e o luna din cauza instabilitatii din regiune.

Citeste si: SEPARATISTII prorusi il SOMEAZA pe Porosenko sa retraga armata din estul tarii

Aeroportul din Lugansk este una dintre putinele zone din teritoriului “Republicii Lugansk” care nu se afla sub controlul separatistilor. Rebelii pro-rusi, care detin controlul asupra celeor mai multe orase din regiune, au ridicat bariere, puncte de control si au preluat in ultimele zile mai multe puncte de trecere a frontierei cu Rusia.