UCRAINA: Separatistii au creat o NOUA TARA, Republica NOVOROSSIA

Regiunile ucrainene Donetk si Lugansk au format sambata un STAT NOU denumit ““Republica NOVOROSSIA”“, intr-un congres al sustinatorilor federalizarii UCRAINEI, care s-a desfasurat la Donetk, cu o zi inaintea alegerilor prezidentiale din aceasta tara, considerate de Occident “cruciale” pentru rezolvarea crizei politice din aceasta tara, potrivit Agerpres, care citeaza agentia de presa RIA Novosti.

Asa-numitul premier al “republicii populare” Donetk, Aleksandr Borodai (la origine expert in strategii politice din Rusia), si autointitulatul lider al “republicii populare” Lugansk, Aleksandr Kariakin, au semnat un acord de reunificare, in cadrul unei ceremonii la care au avut acces doar reprezentantii televiziunii oficiale din Rusia, Rossia-24.

Congresul, la care se spune ca au participat 145 de delegati din opt regiuni din sud-estul UCRAINEI, s-a desfasurat sambata, cu usile inchise, in hotelul “Shakhtar Plaza” din Donetk.

Organismul suprem in “NOVOROSSIA“, la care pot adera alte “republici populare”, va fi asa-numitul “Consiliu special“, care va fi format din cate trei reprezentanti ai fiecarei “republici”.

Citeste si: UCRAINA: SEPARATISTII prorusi au deschis la Moscova o REPREZENTANTA a “republicii populare” DONETK

Potrivit asa-numitului guvernator “popular” al Donetkului, Pavel Gubarev, se preconizeaza ca la “NOVOROSSIA“ sa adere alte sase regiuni ale UCRAINEI: Dniepropetrovsk, Zaporojie, Odesa, Nikolaev, Herson si Harkov.

Separarea acestor regiuni de UCRAINA ar urma sa aiba loc in acelasi mod ca in cazul regiunilor Donetk si Lugansk, respectiv prin referendum, a spus Gubarev.

Regiunile Donetk si Lugansk si-au proclamat independenta la inceputul lunii mai, in urma unor controversate referendumuri cu privire la viitorul lor statut politic.

Citeste si: UCRAINA: “Republica” autoproclamata LUGANSK cere ONU recunoasterea INDEPENDENTEI

In cadrul asa-numitului congres s-a decis crearea unei miscari socio-politice “Frontul popular”, care va reuni sustinatori ai federalizarii din toate regiunile UCRAINEI.

Armata ucraineana este angrenata de la mijlocul lunii aprilie intr-o vasta operatiune impotriva militantilor prorusi din sud-estul tarii, care contesta noile autoritati proeuropene de la Kiev, pe care le considera ca au venit la putere in urma unei lovituri de stat la 22 februarie.

Sursa foto: laproximaguerra.com