UCRAINA: Separatistii PRORUSI din DONETK sustin ca au incheiat retragerea armamentului greu

SEPARATISTII PRORUSI din autoproclamata republica DONETK (estul Ucrainei) au anuntat duminica, prin vocea comandantului lor adjunct EDUARD BASURIN, ca au incheiat retragerea ARMAMENTULUI GREU de pe linia frontului.

“RETRAGEREA ARMELOR grele a fost incheiata in prezenta observatorilor OSCE. Armata ucraineana isi retrage, de asemenea, armele sale grele, dar nu a informat centrul de coordonare asupra cantitatilor armamentului (retras) si a locurilor in care acesta a fost depozitat”, a afirmat EDUARD BASURIN, conform aceleiasi agentii.

CITESTE SI: UCRAINA: ACORDUL de incetarea focului este RESPECTAT in mare parte 

RIA Novosti scrie ca si regiunea Lugansk si-a anuntat intentia de a incheia RETRAGEREA ARMELOR sale grele, conform acordurilor de la Minsk din 12 februarie.

RETRAGEREA ARMAMENTULUI greu din zona de conflict constituie a doua etapa esentiala din acordurile de la Minsk, dupa ce la 15 februarie a intrat in vigoare un regim de incetare a focului, regim ce pare a fi in general respectat, armata ucraineana confirmand duminica, potrivit AFP, mentinerea unei acalmii pe teren.

CITESTE SI: UCRAINA: Acord pentru retragerea ARMAMENTULUI GREU de pe linia frontului 

Seful misiunii OSCE in estul Ucrainei, Ertugrul Apakan, declara insa vineri, in cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, ca ii lipsesc elemente pentru a verifica RETRAGEREA ARMELOR GRELE anuntata de cele doua parti implicate in conflict.

Sursa foto: newscom.ua