UCRAINA sustine ca nu a interzis tranzitul avionului lui Dmitri Rogozin prin spatiul sau aerian

Ministerul ucrainean de Interne a dezmintit joi seara ca ar fi interzis tranzitul avionului vicepresedintelui rus Dmitri Rogozin prin spatiul aerian al Ucrainei, afirmand ca nu exista obstacole pentru zborul avioanelor rusesti, relateaza agentia Interfax, citata de Mediafax.

Ministerul a subliniat ca nu exista interdictii pentru tranzitarea spatiului aerian ucrainean. Potrivit unei surse din cadrul Ministerului de Interne al Ucrainei, Kievul nu a primit nicio solicitare din partea Moscovei privind trecerea avionului lui Rogozin.

“Insa o astfel de solicitare nici nu ar fi necesara, deoarece Ucraina nu a impus interdictii de tranzitare nimanui”, a adaugat aceasta sursa.

Citeste si: Alerta! Alte doua regiuni din Ucraina se pregatesc sa se alipeasca la Rusia

Rogozin a anuntat joi ca Kievul nu a permis tranzitul avionului sau prin spatiul aerian ucrainean, astfel ca aeronava va trece prin spatiul aerian al Romaniei pentru a ajunge in Republica Moldova.

“Se pare ca vom merge la Chisinau prin Bulgaria si Romania, zborul va dura 4-5 ore. Ucraina nu ne-a permis trecerea prin spatiul sau aerian”, a transmis Dmitri Rogozin prin Twitter.

Citeste si: Ucraina nu a permis avionului cu vicepresedintele rus sa survoleze spatiul aerian

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin urmeaza sa aterizeze pe aeroportul din Chisinau, dupa care se va deplasa la Tiraspol, pentru a participa la evenimentele dedicate Zilei Victoriei.