UCRAINA. VIDEO. Un AVION MILITAR a fost doborat la Lugansk, toti pasagerii au murit

UCRAINA: Un AVION MILITAR a fost doborat la Lugansk, 30 de oameni au murit

UCRAINA: Cel putin 49 de oameni au murit dupa ce insurgentii au doborat, sambata dimineata, un avion de transport militar ucrainean in zona orasului Lugansk, anunta armata ucraineana. 

Avionul Iliushin-76 (IL-76) a fost doborat in timp ce se apropia de aeroportul din Lugansk, a declarat pentru CNN o sursa militara ucraineana. 

Vladislav Selezniov, un purtator de cuvant al armatei ucrainene, a declarat ca rebelii prorusi au doborat un avion militar de tip IL-76. 

“La bord erau noua membri ai echipajului si 40 de parasutisti militari. Au murit toti”, a spus purtatorul de cuvant. 

“Teroristii au tras focuri de arma in mod cinic si tradator cu o mitraliera grea si au atins avionul de tip IL-76 care transporta trupe si care urma sa aterizeze la Lugansk”, a comunicat Ministerul ucrainean al Apararii. 

Un video postat pe YouTube pretinde ca arata avionul in timp ce este doborat.

STIRE INITIALA: UCRAINA: Carnagiu in Ucraina. Un avion militar ucrainean cu 49 de oameni la bord a fost doborat, in noaptea de vineri spre sambata, la Lugansk de separatistii pro-rusi.

Ministerul Apararii de la Kiev nu a precizat in anuntul oficial daca exista victime.

Presa din Ucraina scrie, insa, ca cel putin 30 de soldati ar fi murit dupa ce avionul a fost lovit de o racheta trasa de militiile proruse.

Citeste si: CRIZA UCRAINA: MOSCOVA acuza ca vehicule BLINDATE ucrainene au traversat frontiera cu Rusia

UCRAINA: Potrivit sursei citate, avionul militar transporta, pe langa trupe, echipamente si provizii pentru soldatii mobilizati in estul tarii, in cadrul ofensivei impotriva separtistilor.

UCRAINA: Militarii au precizat ca, in regiune, nu mai au de-a face cu forte locale de rezistenta, ci cu mercenari care stiu sa foloseasca armament greu.

Criza din Ucraina. Statele Unite ale Americii sustin ca prorusii primesc din Rusia tancuri si lansatoare de rachete, in condiitiile in care Kievul nu controleaza aproape 200 de kilometri din linia de granita cu Rusia, in zona miniera Donbas.

Citeste si: UCRAINA: Un MICROBUZ al liderului insurgentilor din Donetk a fost ARUNCAT IN AER