Ucraina: Un nou miting de amploare va avea loc, duminica, la Kiev

Cateva mii de manifestanti au ramas peste noapte in centrul capitalei din tara vecina, iar pana duminica la pranz, cand este programata inceperea protestului, se asteapta ca numarul lor sa ajunga la un milion, transmite Novinite.

Autoritatile au consolidat baricadele cu anvelope vechi si tevi de metal invelite in gheata. Liderii opozitiei ii indeamna pe protestatari sa continua manifestatiile, dar indeamna la vigilenta, de teama ca s-ar putea isca ciocniri violente.

Sambata, protestatarii pro si anti-guvernamant au sustinut concomitent demonstratii, insa nu au existat incidente violente.

Liderii opozitiei acuza autoritatile ca incearca sa atraga oamenii de partea demonstrantilor pro Guvern oferindu-le bani si alimente. Desi oficialii de la Kiev au negat aceasta ipoteza, multi manifestanti au declarat ca au fost obligati sa ia parte la manifestatiile de sustinere a actualei puteri.

Protestele din Ucraina au debutat la sfarsitul lunii noiembrie, cand presedintele Ianukovici a intors spatele Uniunii Europene, refuzand semnarea acordului de asociere de teama ca relatiile economice cu Rusia ar putea fi afectate.

Sursa foto: economica.net