UCRAINA: Un soldat a fost ranit intr-un asalt al prorusilor, RUSIA acuza SUA si UE ca au vrut sa provoace o revolutie

Fortele de ordine ucrainene au preluat controlul asupra Primariei Mariupol, un port in sud-estul tarii, care era ocupata de catre separatisti, a anuntat joi ministrul interimar de Interne Arsen Avakov. Totodata, ministrul rus de Externe acuza SUA si UE ca au vrut sa provoace o revolutie in Ucraina. 

“Primaria este eliberata si poate sa functioneze normal”, a scris Avakov intr-un mesaj postat pe Facebook. Cladirea era ocupata de la 13 aprilie. 

Autoritatile ucrainene au anuntat ca un soldat a fost ranit in cursul unui asalt al separatistilor, in noaptea de miercuri spre joi, asupra unei baze militare situate la Artemvisk, in apropiere de bastionul prorus Slaviansk.

Aproape 100 de atacatori “au deschis focul cu arme automate, mitraliere si au utilizat grenade”, afirma Ministerul Apararii intr-un comunicat, precizând ca viata militarului ranit nu este in pericol.

Obama a lansat noi acuzatii la adresa Rusiei

“Atactorii au fost respinsi si au suferit pierderi importante”, a declarat presedintele interimat Oleksandr Turcinov.

Ministrul interimar de Interne Arsen Avakov a afirmat ca asaltul, dat cu scopul de jefui armament, a fost condus “de catre un militar rus”.

Ministrul rus de Externe: SUA si UE au vrut sa provoace o revolutie in Ucraina

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, a acuzat, joi, Statele Unite ca au incercat impreuna cu Uniunea Europeana sa provoace o revolutie in Ucraina.

Citeste si: SERGHEI LAVROV ameninta UCRAINA cu un RAZBOI similar cu cel din GEORGIA din 2008

“In Ucraina, Statele Unite si Uniunea Europeana (…) au incercat sa poarte o noua «revolutie colorata», o operatiune de schimbare a regimului, contrara Constitutiei”, a spus el, citat de agentiile rusesti.

Occidentalii folosesc Ucraina ca pe un “pion in jocul geopolitic” impotriva Rusiei, a mai acuzat seful diplomatiei rusesti.

“Putini analisti seriosi se indoiesc ca nu este vorba despre destinul Ucrainei. Pur si simplu Ucraina a fost folosita si este folosita in continuare ca un pion in jocul geopolitic”, a declarat el, citat de agentii rusesti.

Foto: BBC