UCRAINA: VLADIMIR JIRINOVSKI vrea sa devina PRESEDINTE al Novorusiei

Liderul ultranationalist rus VLADIMIR JIRINOVSKI a anuntat ca vrea sa devina PRESEDINTE al Novorusiei, o entitate statala care ar fi creata in urma unirii autoproclamatelor republici populare Donetk si Lugansk, scrie Mediafax, care citeaza pagina electronica a postului de radio Russkaia Slujba Novostei.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDRP) a anuntat chiar ca ar vrea sa adopte reforme administrative pentru teritoriul Novorusiei.

Pe de alta parte, Jirinovski a prezentat in fata unor jurnalisti o citatie pe care a primit-o din partea Ministerului de Interne al Ucrainei si a spus ca este pregatit sa-i dea curs dar, cu o conditie, ca el sa fie insotit la Kiev de trupe desant din cadrul diviziei din Pskov.

Citeste si: MINSK: Un ARMISTITIU a fost parafat intre oficialii de la KIEV si INSURGENTII PRORUSI. UPDATE

La sfarsitul lui iulie, diplomatia ucraineana a anuntat ca intentioneaza sa-i dea in cautare internationala pe VLADIMIR JIRINOVSKI si pe liderul comunist rus Ghenadi Ziuganov.

Citeste si: PETRO POROSENKO: KIEVUL si SEPARATISTII au semnat un acord preliminar de ARMISTITIU

In martie, in contextul alipirii peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, Jirinovski a declarat ca o solutie ca Ucraina “sa se linisteasca” este cedarea teritoriilor straine pe care aceasta le-a obtinut de la Polonia, Ungaria si Romania, o declaratie respinsa vehement la acea vreme de numeroase tari.

Sursa foto: nasul.tv