UCRAINA: VLADIMIR PUTIN ar putea fi cercetat PENAL pentru trecerea ILEGALA a frontierei in CRIMEEA

Ministerul ucrainean de Interne ar putea lua in considerare declansarea unei ANCHETE PENALE in cazul trecerii ILEGALE a frontierei de stat a UCRAINEI de catre presedintele rus VLADIMIR PUTIN cu prilejul deplasarii sale de miercuri in CRIMEEA, peninsula anexata in martie de Rusia, scrie Agerpres, care citeaza Ukrinform.

O declaratie in acest sens a fost facuta miercuri seara de catre Anton Gherascenko, consilier al ministrului de interne Arsen Avakov, intr-o interventie la postul de televiziune TRK Kiev.

“Cred ca o astfel de optiune poate fi luata in considerare. Voi raporta ministrului (Avakov) cu privire la aceasta posibilitate. Singurul impediment este ca Putin ca presedinte se bucura de inviolabilitate, astfel incât nu poate fi dat nici macar in cautare prin Interpol. Exista totusi Conventia diplomatica de la Viena. Prin urmare, va fi posibil sa fie adus in fata justitiei”, a argumentat Gherascenko.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN va sustine un discurs in CRIMEEA

In acelasi timp, Ministerul de Externe al Ucrainei considera inadmisibila si inacceptabila vizita lui Putin in CRIMEEA.

“CRIMEEA a fost ocupata ILEGAL. Deplasarea autoritatilor ruse acolo este inacceptabila, aceasta este pozitia clara si fara echivoc a Ministerului de Externe al Ucrainei”, a subliniat ministrul adjunct de externe, Daniil Lubkivski.

Presedintele Rusiei a sosit miercuri la Sevastopol, unde a convocat Consiliul Securitatii Rusiei si alti factori responsabili de securitate in Federatia Rusa pentru a evoca aspecte legate de sporirea masurilor de securitate in CRIMEEA.

Citeste si: CRIMEEA a inaugurat o noua LINIE FEROVIARA cu destinatia Moscova, care OCOLESTE Ucraina

Joi, seful statului rus va avea o intâlnire cu parlamentari ai Dumei de Stat, care au fost convocati de asemenea in CRIMEEA pentru a aborda aspecte economice si sociale ale situatiei din peninsula, in contextul ofensivei armatei ucrainene impotriva rebelilor prorusi in estul UCRAINEI.