UCRAINA: VLADIMIR PUTIN si PETRO POROSENKO au convenit sa continue DIALOGUL in vederea PACII

Porosenko sustine ca a ajuns la un acord cu Putin privind reluarea livrarilor de gaze naturale rusesti, cu o saptamana inainte de alegeri

Presedintele rus, VLADIMIR PUTIN, si omologul sau ucrainean, PETRO POROSENKO, au convenit sa continue DIALOGUL in vederea instaurarii PACII in estul ucrainei, a anuntat luni Kremlinul, potrivit Mediafax, care citeaza AFP.

In cursul unei convorbiri, cei doi lideri au discutat despre “actiunile pentru facilitarea unei rezolvari pasnice a situatiei din sud-estul UCRAINEI” si “DIALOGUL va continua”, a anuntat serviciul de presa al Kremlinului intr-un comunicat publicat luni, fara alte detalii.

Citeste si: PETRO POROSENKO: KIEVUL si SEPARATISTII au semnat un acord preliminar de ARMISTITIU

Sambata, cei doi sefi de stat au discutat, de asemenea, prin telefon si au conchis ca armistitiul semnat vineri intre armata de la Kiev si separatistii prorusi este “in general respectat”.

Pe de alta parte, presedintele ucrainean a mers luni la Mariupol, un port strategic din estul UCRAINEI, unde a declarat ca acest conflict este imposibil de castigat “doar prin mijloace militare” si a cerut o retragere a trupelor ruse.

Citeste si: Porosenko: Rusia poate CUCERI orice oras european, inclusiv BUCURESTIUL

El a anuntat, de asemenea, ca autoritatile ucrainene au reusit sa elibereze 1.200 de persoane capturate de rebeli. De la inceputul armistitiului cu rebelii, vineri seara, “am reusit sa eliberam 1.200 dintre prizonierii nostri”, a declarat seful statului, citat de agentia Interfax Ucraina, fara a preciza daca a fost vorba despre un schimb de prizonieri cu rebelii, prevazut de acordul incheiat la Minsk.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro