UDMR a lansat o serie de ACUZE DURE la adresa GUVERNULUI

Executivul a trecut la sanctionarea Uniunii, dupa votul dat de UDMR la MOTIUNEA de CENZURA, s-a plans KOVACS PETER, unul dintre liderii formatiunii, informeaza postul B1 TV.

KOVACS PETER acuza Guvernul ca a inceput demiterea reprezentantilor UDMR din functiile avute in structurile de guvernare si a dat exemplul secretarului de stat, care ar fi fost demisa din functia de sef a Departamentului pentru Relatii Interetnice. Afirmatiile sunt nefondate, a venit replica Guvernului.

CITESTE SI: HUNOR: UDMR VA VOTA IMPOTRIVA GUVERNULUI, DAR NU SI PENTRU MOTIUNEA DE CENZURA

“Afirmatiile conform carora Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisa din functia de sef a Departamentului pentru Relatii Interetnice sunt false. Nu este vorba de demitere, ci de o schimbare pe functie in cadrul aceleiasi institutii. Laczikó Enikő a fost numita vicepresedinte al Departamentului pentru Relatii Interetnice. In functia de presedinte al Departamentului pentru Relatii Interetnice a fost numit Amet Aledin, fost membru al Parlamentului Romaniei, din partea Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani”, arata Guvernul Romaniei. Reactia Executivului vine dupa ce unul dintre liderii UDMR a acuzat Guvernul ca sanctioneaza formatiunea, dupa votul de la motiunea de cenzura.

“UDMR a votat impotriva Guvernului, iar la scurt timp a inceput demiterea reprezentantilor Uniunii din functiile de conducere ocupate in structurile de guvernare. Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisa din functia de sef a Departamentului pentru Relatii Interetnice, desi politicienii UDMR s-au aflat la conducerea acestei institutii indiferent daca formatiunea noastra s-a aflat la guvernare sau in opozitie”, s-a plans presedintele executiv al UDMR, KOVACS PETER.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: PNL SI UDMR DORESC O DISCUTIE CU LIVIU DRAGNEA PE TEMA TVR

UDMR ii cere presedintelui KLAUS IOHANNIS sa initieze semnarea de catre partidele politice a unui acord interetnic pentru ca reprezentarea minoritatilor sa nu mai depinda de schimbarile politice din plan intern.

Sursa foto: realitatea