UDMR: Acciza pe combustibil poate fi aplicata, nu va influenta mult preturile

Presedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca UDMR considera ca taxa de 7 eurocenti pe combustibil poate fi aplicata, aratand ca din calcule rezulta ca nu are o influenta extrem de mare asupra preturilor.

“Este o taxa care poate fi aplicata, mai ales in conditiile in care aceste sume se duc catre infrastructura rutiera, catre constructia de autostrazi. Noi am facut calcule si am vazut ca nu are o influenta extrem de mare asupra preturilor, deci nu explodeaza inflatia si noi consideram ca este nevoie de aceste sume de bani pentru infrastructura rutiera, pentru constructia autostrazilor”, a spus Kelemen Hunor, dupa sedinta coalitiei de guvernare.

El a spus ca vor fi sume suficiente pentru demararea de lucrari, fiind vorba de cateva sute de milioane de lei, iar influenta nu va fi de nici 0,1% asupra infletiei, adaugand ca nu vor creste preturile.

Vezi aici declaratia presedintelui Basescu referitoare la acciza pe carburant

“O parte din aceste sume vor fi catre transportatori rutieri mari. Din acest moment, consideram ca, atat timp cat sumele vor fi folosite pentru infrastructura rutiera, vor beneficia toti cetatenii”, a mai spus Kelemen.

El a adaugat ca administratia functioneaza in fiecare zi si, din acest punct de vedere, nu vor fi costuri suplimentare care sa greveze bugetul central.

Presedintele Traian Basescu i-a trimis o noua scrisoare, luni, premierului Victor Ponta, in care il “roaga” sa renunte la introducerea de la 1 aprilie a accizei de 7 eurocenti la combustibil, deoarece este “o masura cu multiple efecte negative la nivelul populatiei”.