UDMR acuza Camera Deputatilor de hartuire si se declara solidara cu Marko Attila

UDMR protesteaza fata de incercarea de hartuire a deputatului Marko Attila si se declara solidara cu acesta, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a decis, miercuri, sa incuviinteze masura arestarii preventive a parlamentarului Uniunii.

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, miercuri, si semnat de presedintele Kelemen Hunor, impotriva deputatului Markó Attila s-a inceput procesul de urmarire penala, “fara a se lua in considerare faptul ca acesta nici macar nu a fost prezent la sedinta de comisie la care Parchetul face referire”.

“UDMR isi exprima solidaritatea cu deputatul Markó Attila dupa ce plenul Camerei Deputatilor a decis in sedinta de miercuri sa incuviinteze masura arestarii preventive a politicianului UDMR. Impotriva deputatului Markó Attila s-a inceput procesul de urmarire penala, fara a se lua in considerare faptul ca politicianul nici macar nu fost prezent la sedinta de comisie la care Parchetul face referire in acest caz. Protestam fata de incercarea de hartuire a colegului nostru, avem incredere in nevinovatia sa, respectiv si in faptul ca justitia va finaliza cat mai curand procesul de urmarire penala demarat in cazul sau. Suntem nedumeriti de evolutia acestui caz si asteptam cat mai curand o decizie cu privire la finalitatea sa”, se arata in documentul citat.

Citeste si: Deputatii au aprobat ARESTAREA PREVENTIVA a lui MARKO ATILLA

Reprezentantii UDMR au sustinut ca Uniunea este solidara cu deputatul Markó Attila intrucat este vorba despre un politician care timp de foarte multi ani “a actionat strict pentru binele si interesul comunitatii maghiare”.

“Exista dovezi clare care confirma ca, la 15 martie 2011, data intrunirii respectivei comisii, deputatul Markó Attila se afla la Brasov pentru a participa si sustine un discurs la manifestarea dedicata comemorarii revolutiei pasoptiste. De asemenea, colegului nostru nu i-a fost prezentat continutul dosarului de acuzare, si nici nu i-a fost acordata sansa de a fi ascultat si de a oferi explicatii in acest caz. De-a lungul carierei sale politice, Markó Attila a contribuit, prin sprijinul sau, la retrocedarea a peste 1.000 de imobile bisericesti si private, insa procesul restituirilor este inca departe de a fi luat sfarsit”, se mai arata in comunicatul UDMR.

Camera Deputatilor a decis, cu 171 voturi “pentru” si 111 “impotriva”, incuviintarea arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila. Anterior, la Comisia juridica nu s-au intrunit numarul necesar de voturi pentru a aproba incuviintarea arestarii lui preventive.

CITESTE SI: MARKO ATILLA, deputat UDMR, condamnat la INCHISOARE cu SUSPENDARE in dosarul MIKO 

Ulterior, deputatul UDMR Mate Andras-Levente a declarat ca votul dat de Camera Deputatilor privind ridicarea imunitatii in cazul colegului sau, Marko Attila, a fost unul etnic, bazat pe etnia maghiara a acestuia, el aratând ca va sesiza acest aspect ambasadelor acreditate la Bucuresti.