UDMR ameninta cu IESIREA de la Guvernare!

UDMR ameninta ca iese de la GUVERNARE din cauza unui proces la Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg. Partidul condus de Kelemen Hunor i-a dat un ultimatum premierului Victor Ponta, dupa ce Ministerul Afacerilor Europene(MAE) a intervenit in procesul in care UDMR a contestat respingerea de catre Comisia Europeana a initiativei cetatenesti privind protectia minoritatilor nationale – Minority SafePack, informeaza Gandul.info.

Respectiva initiative a fost initiata de UDMR si sustinuta de Uniunea Federala a Nationalitatilor din Europa(FUEN), al carui vicepresedinte este Kelemen Hunor. Scandalul vine dupa ce MAE a sustinut punctul de vedere al Comisiei Europene, pozitionandu-se astfel impotriva UDMR. 

Citeste si: DEPUTAT UDMR, CONDAMNAT LA 6 LUNI DE INCHISOARE CU SUSPENDARE

 “A fost o actiune partizana a MAE! Am cerut retragerea interventiei”, a spus liderul UDMR citat de Gandul. Potrivit unor surse din Coalitie, citate de Gandul, seful guvernului a vorbit cu ministrul de Externe, Titus Corlatean, care i-ar fi spus ca un pas inapoi echivaleaza cu demisia sa. 

Reporterii l-au intrebat pe Hunor daca Uniunea ia in calcul iesirea de la GUVERNARE, in cazul in care initiativa nu va fi retrasa. Seful UDMR a admis, indirect, ca este o varianta luata in calcul. “Nu vreau sa raspund la aceasta intrebare, dar pozitia mea foarte hotarata o cunoaste premierul, de la el astept un raspuns. Pentru mine este o chestiune de onoare!”, a spus Kelemen Hunor, potrivit sursei citate.

O decizie finala in acest sens ar urma sa fie luata dupa o ultima discutie pe care Kelemen Hunor si Victor Ponta ar trebui sa o aiba saptamana viitoare.

Initiativa prin care se solicita aprobarea de catre Uniunea Europeana a unor reglementari mai clare privind minoritatilor pe sase tematici  – “Limbile regionale sau minoritare, educatie, cultura si diversitate culturala”, “Politica de dezvoltare regionala”, “Participarea si implicarea societatii civile”, “Egalitate si anti-discriminare”, “Media audio-vizuala si continutul digital” si “Sprijin pentru comunitatile minoritatilor nationale” – a fost respinsa de Comisie pe motiv ca “in mod evident, este in afara limitelor prerogativelor UE sa prezinte o propunere urmarind implementarea Tratatelor printr-un act juridic al Uniunii”.

ROMANIA VA AVEA UN SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL CULTURII CU ROL DE COMISAR

Sursa foto: buciumul.ro