UDMR condamna decizia Guvernului de a modifica Codurile Penale prin OUG: O GRESEALA

UDMR anunta ca nu este de acord cu decizia Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile Penale prin OUG si considera actiunea Executivului drept “o greseala”, se arata intr-un comunicat al formatiunii, citat de agentiile de presa. 

UDMR sustine ca doreste ca ambele Coduri sa fie modificate “in conformitate cu deciziile Curtii Constitutioanle si strict in urma unei dezbateri in Parlament”. “Indignarea cetatenilor este absolut justificata. Parlamentul nu poate fi ocolit de Guvern prin adoptari de OUG. De fiecare data cand s-a incercat reglementarea acestei probleme prin ordonanta de urgenta, au fost erori grave.”, se arata incomunicatul UDMR.

Uniunea precizeaza ca “este ingrijorator modul ascuns si graba in care Guvernul a decis in aceasta situatie”. “Modificarea Codului Penal este necesara pentru ca forma sa actuala are cel putin 40 de prevederi care au fost declarate neconstitutionale. Este nevoie de vointa politica pentru a efectua aceste corectii, intrucat cei care au incercat pana in prezent remedierea erorilor prin adoptarea de amendamente, au fost criticati vehement. Noi propunem o dezbatere in Parlament in regim de urgenta, cu scopul de a armoniza prevederile celor doua Coduri cu deciziile Curtii Constitutionale.”, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: maszol.ro