UDMR se RETRAGE de la GUVERNARE. KELEMEN HUNOR a facut anuntul oficial. UPDATE

PRESEDINTE UDMR, KELEMEN HUNOR, PREMIERUL ROMANIEI, VICTOR PONTA, GRESEALA POLITICA, ROMANIA, REPREZENTARE, VIZITA, BAKU

Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) va decide joi daca va mai ramane sau nu la guvernare. Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, miercuri, ca decizia va fi luata de Consiliul Permanent al formatiunii.

UPDATE 15.10: “Trebuie sa ne intoarcem catre alegatorii nostrii din ultimii 25. Stabilitatea politica nu tine de noi. Noi nu vrem sa dam un vot negativ Guvernului. PSD va avea in continuare majoritate, nu este nevoie de noi la Guvernare. Aceasta este recomandarea Consiliului Permanent si votul final va avea loc in data de 13 decembrie. Decizia a fost luata in unanimitate, fara niciun vot impotriva”, a declarat KELEMEN HUNOR, presedintele UDMR dupa sedinta Uniunii de joi.

“Am analizat rezultatul alegerilor. Am ajuns la urmatoarea concluzie – mesajul alegatorilor nostri – un om politic poate sa faca 2 greseli fundamentale – sa nu asculte alegatorii; si daca face ceea ce crede ca asteapta oamenii de la el si nu e in stare sa ii conduca pe cei care l-au ales.

Si fara noi Guvernul are majoritate, nu depinde de noi stabilitatea politica. Nu vrem sa cream instabilitate, nu vrem sa dam jos guverne. Nu e nicio astfel de intentie fata de guvernul care si fara noi va functiona. Consideram necesar dialogul in continuare cu alegatorii.

In continuare vom sustine toate demersurile care pentru fiecare om inseamna un pas inainte, o imbunatatire a nivelului de trai, dar in acelasi timp vrem sa mentinem tot ce am obtinut pentru drepturile minoritatilor nationale. Nu ne intereseaza ce vrea PNL, nu am discutat cu nimeni, vom sta de vorba cu oricine. PNL a anuntat oricum ca nu vrea sa intre la guvernare asa ca nu vedem rostul unor negocieri. Noi nu am luat deciziile in functie de viitorul lui Klaus Iohannis”, a mai spus Hunor.

Stire initiala

“Se intruneste Consiliul Permanent, vom analiza rezultatele alegerilor si vom lua o decizie in privinta continuarii sau nu a guvernarii”, a precizat Kovacs Peter. Acesta n-a dorit sa faca aprecieri in privinta tendintelor actuale din interiorul UDMR referitoare la problema guvernarii.

CITESTE SI: Kelemen Hunor: 80% din maghiari l-au votat pe Klaus Iohannis 

“Mie nu-mi place sa trimit mesaje prin presa la colegi, asa cum au facut unii dintre colegi. Maine vom analiza si vom lua o decizie”, a conchis Kovacs Peter. Potrivit acestuia, dupa reuniunea de joi, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, va sustine o conferinta de presa in care va anunta deciziile luate in Consiliul Permanent al Uniunii.

CITESTE SI: MARKO BELA: UDMR va discuta saptamana aceasta daca va accepta, in principiu, negocieri cu PNL 

Sursa foto: realitatea.net