UDMR nu este de acord cu MIGRATIA PRIMARILOR

Deputatul LASZLO BORBELY a declarat, marti, inainte ca Guvernul Ponta sa ia o decizie, ca UDMR nu sustine Ordonanta de Urgenta propusa de LIVIU DRAGNEA prin care li se va permite alesilor locali ca timp de doua saptamani sa migreze la ce partid vor.

“In primul rand, nici eu, nici colegii mei nu am vazut pana astazi textul. Nu s-a discutat in coalitie (…) Cand vom vedea textul acestei ordonante, cand vom sti despre ce este vorba, atunci vom discuta in coalitie, pentru ca este o decizie extrem de importanta”, a declarat Laszlo Borbely intr-o interventie telefonica la Realitatea TV inainte de sedinta de Guvern, care a inceput la ora 16:00.

CITESTE SI: Blaga: Legea primarilor, un gest de disperare a lui Victor Ponta 

“Nu de azi de ieri, ci de foarte mult timp. Noi am sprijinit cand s-a introdus aceasta restrictie, ca sa nu se plimbe primarii de la o majoritate guvernamentala la alta. Nu nu ne-am schimbat acest punct de vedere. Este o pozitie principiala”, a mai spus acesta.

In plus, LASZLO BORBELY a declarat ca subiectul trebuie mai intai discutat in coalitie si abia dupa ce “toate elementele vor fi cunoscute” va exista o pozitie oficiala a UDMR, insa a subliniat inca o data ca uniunea are o pozitie de principiu “pe care a avut-o si o vom avea in continuare”.

CITESTE SI: PNL va depune plangere penala pe numele lui Ponta, daca se adopta OUG privind migratia primarilor 

“Suntem, principial, de ani de zile, impotriva migratiei primarilor”, a precizat acesta, explicand ca mai ales acum, inainte de campania electorala pentru prezidentiale, nu e bine sa fie data o asemenea ordonanta.

Sursa foto: realitatea.net