UDMR NU SUSTINE VOTUL PRIN CORESPONDENTA

VOTUL prin CORESPONDENTA ar crea inegalitati intre ROMANII din DIASPORA si cei din tara, a declarat, vineri, senatorul UDMR MARKO BELA. El crede ca formatiunea sa nu ar putea vota o astfel de lege, mai ales in lipsa unor “dezbateri serioase”.

MARKO BELA a declarat transant, la postul de radio RFI Romania, ca UDMR nu sustine VOTUL prin CORESPONDENTA. “Nu sustinem VOTUL prin CORESPONDENTA. Eu cred ca VOTUL prin CORESPONDENTA ar ridica o serie de probleme pe care nu le-am discutat si probabil ca nu vom reusi sa le rezolvam. S-a mai spus acest lucru: ca de fapt creste riscul de fraudare a alegerilor, dar eu nu ma refer la un astfel de pericol, pentru ca, daca am avea VOT prin CORESPONDENTA, atunci am fi obligati sa eliminam aceste riscuri.

CITESTE SI: ZGONEA: AEP ESTE INCAPABILA SA FACA UN PROIECT AL LEGII VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Pur si simplu, s-ar crea o inegalitate si anume in cazul celor care traiesc in strainatate ar exista o facilitare a votului, in timp ce cei din tara n-ar avea o astfel de facilitate”, a spus senatorul.

Intrebat ce solutii vede pentru romanii din strainatate, MARKO BELA a raspuns: “Cat mai multe centre de vot, cat mai multe puncte, unde cei care traiesc in diaspora sa aiba posibilitatea sa voteze”.

CITESTE SI: RALUCA TURCAN: PNL MILITEAZA PENTRU VOTAREA LEGII VOTULUI PRIN CORESPONDENTA IN URMATOARELE TREI SAPTAMANI

Sursa foto: adevarul