UDMR va decide ce candidat va sustine in turul doi in 3-4 zile, anunta Laszlo Borbely

UDMR va stabili in zilele urmatoare ce candidat va sustine in turul al doilea, a declarat duminica, la iesirea de la urne, vicepresedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely, adaugand ca este realist si crede ca cel pe care l-a votat nu prea are sanse pentru a se califica in runda urmatoare a alegerilor.

“Zilele urmatoare, asa cum am facut si pana acum, vom analiza in functie de cine va avea acces in turul doi, vom analiza la nivelul formatiunii ce optiune vom avea in turul doi. Nu vreau sa intru in momentul de fata in speculatii, dar probabil in 3-4 zile cel mult vom decide la nivelul Uniunii, in forurile conducatoare, cine va fi cel care consideram noi ca va reprezenta in urmatorii cinci ani Presedintia. Dorim ca acesta sa insemne mai mult echilibru, mai multa consideratie pentru toti cetatenii tarii, sa fie un mediator si unul care sa inteleaga ce inseamna functia de presedinte al unei tari”, a precizat Laszlo Borbely.

Vezi aici incidentele electorale inregistrate la primul tur al prezidentialelor

Laszlo Borbely a spus ca a votat pentru un presedinte care are o viziune atat asupra intregii tari, cat si asupra regiunilor sale istorice, unul care sa inteleaga ceea inseamna diversitatea.

“Sper ca toti cetatenii din Romania isi dau seama cat de important e votul lor. in Decembrie 1989 de aceea au iesit in strada mii de oameni, printre altele ca sa avem acest drept sa votam, sa decidem in ceea ce priveste viitorul tarii. Eu am votat cu gandul sa avem un presedinte care sa inteleaga ce inseamna diversitatea in societate, sa fie intr-adevar un adevarat mediator, si nu unul care dezbina, sa fie unul care intelege cum convietuiesc aici, in Romania, aproximativ 20 de minoritati nationale si sa stie sa transmita un mesaj coerent si clar catre toate comunitatile nationale din Romania, care are o viziune atat despre Romania, cat si despre diferitele regiuni ale tarii”, a aratat Borbely.

Citeste si: ROMANIA VOTEAZA, MARATON MINUT CU MINUT! Sectiile de votare s-au deschis, peste 18.000.000 de alegatori, asteptati la urne

Politicianul a mai spus ca e foarte important ce transmite presedintele inclusiv celor din Transilvania si ca de aceea e nevoie de un sef de stat care sa aiba o alta viziune.

“Pentru ca am avut ocazia, din pacate, in ultimii ani sa avem certuri, sa avem scandaluri, sa avem incrancenari nejustificate (…) Sunt convins ca in momentul de fata noi am demonstrat — si comunitatea maghiara din Romania — timp de 25 de ani ca putem fi un factor de echilibru in societate, atunci cand a fost vorba de NATO, de Uniunea Europeana, de alte probleme care tin de toti cetatenii Romaniei”, a spus Laszlo Borbely.