UDMR va sustine MODIFICAREA sistemului ELECTORAL

UDMR sustine MODIFICAREA SISTEMULUI ELECTORAL si revenirea la candidaturi pe lista judeteana de partid, a declarat, sambata seara, la B1 Tv, presedintele UDMR, KELEMEN HUNOR.

“Lista de partid, cu o nuanta importanta: sa existe si o lista nationala pentru ultimul tur de repartizare a mandatelor, din voturile care raman neutilizate. Asta este optiunea noastra, sa vedem ce va iesi. Am discutat cu PNL si despre posibilitatea de a impune un sistem mixt, dar aici, din punctul meu de vedere, noi am facut un experiment care a esuat. Nu ar trebui sa facem experimente. Ma refer la votul uninominal”, a spus KELEMEN HUNOR.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: MARKO ATTILA nu a comis nicio INFRACTIUNE 

Liderul UDMR sustine si ca alegatorii nu sunt mai atrasi de VOTUL UNINOMINAL care, in plus, a dus si la o scadere a calitatii legislativului. “VOTUL UNINOMINAL  nu a schimbat deloc calitatea Parlamentului, actului legislativ. Daca ne gandim cum arata Parlamentul pana in 2008 si cum arata acum, cu tot regretul trebuie sa spun ca aveam un Parlament de o mai buna calitate. Si mai suplu”, a declarat KELEMEN HUNOR.

Presedintele UDMR a reamintit si faptul ca parlamentarii maghiari au fost singurii care, in 2007, au votat impotriva acestui sistem. “Vreau sa va reamintesc acest lucru. Desi noi nu ne-am schimbat punctul de vedere din 2007 pana in 2015”, a spus KELEMEN HUNOR. Comisia de cod electoral a reluat lucrarile sub conducerea lui VALERIU ZGONEA, presedintele Camerei Deputatilor, propunandu-si sa modifice pana la finalul acestei sesiuni parlamentare legile electorale.

CITESTE SI: UDMR, de acord cu Parlament bicameral, vot mixt, 300 de deputati si 100 de senatori 

Liderii partidelor parlamentare au participat la consultarile organizate la Palatul Cotroceni de presedintele KLAUS IOHANNIS, angajandu-se public ca vor face tot posibilul pentru ca LEGISLATIA ELECTORALA sa fie imbunatatita pana in vara, pentru a putea fi aplicata la alegerile locale si generale de anul viitor. 

Sursa foto: jurnalul.ro