UDMR va vota noul Guvern Ponta 4 in Parlament

UDMR

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca parlamentarii Uniunii au decis, cu majoritate de voturi, sa-i dea un ”cec in alb” premierului Victor Ponta si sa voteze Guvernul Ponta 4 in Parlament, el mentionand ca votul pozitiv va fi acordat si Programului de guvernare, care e neschimbat. 

”Am constatat ca in afara de PSD, nimeni nu vrea sa guverneze – iar tara trebuie guvernata – am vazut ca Programul de guvernare cu care noi am venit in martie in Guvern nu a fost schimbat, inclusiv capitolul pentru minoritati a ramas, tinand cont ca nu am fost dati afara de la Guvern, ci am plecat benevol si tinand cont de discutile mele cu premierul, de azi, cu marea majoritate a voturilor a colegilor mei am decis sa dam un cec in alb premierului, in primul rand premierului Victor Ponta, deci un vot pentru acest Guvern”, a spus Kelemen.

El a aratat ca decizia parlamentarilor UDMR a fost sa dea un vot pozitiv pentru programul de guvernare in primul rand si pentru premierul Ponta in acelasi timp.

Kelemen a mai spus ca e convins ca premierul Victor Ponta va gasi o solutie ”potrivita” pentru situatia tensionata de la Covasna, generata de prefect.

Vezi aici cine sunt MINISTRII noi din GUVERNUL PONTA IV

”Premierul trebuie sa gasesca o solutie, pentru ca ceea ce face prefectul de Covasna nu este un lucru care poate fi acceptat. Sunt convins ca premierul va gasi solutia potrivita”, a mai spus Kelemen.

Anterior, Kelemen Hunor afirma ca a vorbit cu premierul Ponta despre situatia de la Covasna creata de prefect, si a aratat acest lucru a dus la schimbarea pozitiei initiale a Uniunii de a vota Guvernul Ponta 4, urmand ca o decizie sa fie luata in grupurile parlamentare.

”I-am prezentat (lui Victor Ponta, n.r.) problemele din judetul Covasna pentru ca noi consideram ca relatiile interetnice nu trebuie sa sufere si nu trebuie stricate mai mult decat a stricat prefectul din Covasna, doar din cauza ca noi am iesit de la guvernare. Deci am prezentat aceasta situatie premierului”, spunea Kelemen, dupa ce a discutat cu Ponta la Parlament.

Citeste si: PONTA VA FACE O ALTA NOMINALIZARE LA MINISTERUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI – SURSE

Saptamana trecuta, Partidul Civic Maghiar (PCM) Covasna a fost amendat de Prefectura cu 5.000 de lei pentru intonarea imnului Ungariei la o manifestare publica organizata, in 4 iunie, in municipiul Sfantu Gheorghe, cu prilejul Zilei solidaritatii nationale a maghiarilor si comemorarii Tratatului de la Trianon.