UDMR voteaza pentru inceperea URMARIRII PENALE impotriva lui GABRIEL OPREA

UDMR voteaza in favoarea cererii DNA de incuviintare a urmaririi penale impotriva fostului ministru GABRIEL OPREA, a anuntat liderul grupului din Senat, Tanczos Barna, motivand ca “acest caz OPREA trebuie investigat”.

“Consideram important sa formulam un punct de vedere clar din partea UDMR: sustinem cererea inaintata de procurorii DNA, deoarece suntem de parere ca acest caz OPREA trebuie investigat, iar daca dosarul ajunge pe masa judecatorilor, trebuie lasata instanta sa adopte o decizie finala”, a declarat senatorul, potrivit unui comunicat de presa emis de UDMR.

UDMR va vota atat in Comisia juridica a Senatului, cat si in sedinta de plen, in favoarea incuvintarii inceperii procedurii de urmarire penala in cazul fostului ministru GABRIEL OPREA.

CITESTE SI: NOI DETALII-CHEIE din dosarul de ABUZ in SERVICIU al lui GABRIEL OPREA

”Infractiunea de abuz in serviciu se reflecta negativ asupra imaginii politicienilor, iar cu aceasta nu putem fi de acord”, a mai spus Tanczos Barna.

DNA a cerut luni aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru de Interne si senatorului GABRIEL OPREA, acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu in baza unui protocol.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA DEZVALUIE DE CE I-A DAT COLOANA OFICIALA LUI TIBERIU NITU

Comisia juridica a Senatului intocmeste in sedinta de marti raportul pe tema cererii DNA de urmarire penala a fostului ministru GABRIEL OPREA, urmand ca Biroul Permanent sa decida cand va fi dezbatuta si votata in plen cererea.

Liderul UNPR, GABRIEL OPREA, le-a cerut senatorilor sa voteze pentru aprobarea solicitarii DNA fara sa isi arate insa disponibilitatea de a demisiona.

 Sursa foto: voceatransilvaniei