UDMR vrea neaparat sa blocheze la CURTEA CONSTITUTIONALA VOTUL prin CORESPONDENTA

UDMR discuta “de la om la om” în Parlament, ca sa stranga numarul necesar de semnaturi, pentru a contesta legea VOTULUI prin CORESPONDENTA la Curtea Constitutionala (CCR), a declarat joi la postul de radio RFI viceliderul deputatilor UDMR, MARTON ARPAD.

Deputatul UDMR precizeaza ca formatiunea sa discuta cu parlamentari de la toate grupurile: “Incercam sa strangem numarul de semnaturi necesare pentru depunerea contestatiei atat la Camera, cat si la Senat. Vorbim de la om la om. Inca nu avem, dar suntem aproape de numarul necesar de semnaturi. Discutam de la om la om chiar din toate grupurile parlamentare, trebuie sa va spun”.

CITESTE SI: HUNOR: UDMR VA ATACA LA CURTEA CONSTITUTIONALA LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Intrebat daca UDMR are pana acum vreun ecou pozitiv, MARTON ARPAD a raspuns: “Da, din moment ce suntem… deci in Camera Deputatilor suntem foarte aproape de numarul minim necesar pentru contestare”. Deputatii au adoptat miercuri cu 257 voturi “pentru”, 12 abtineri si 30 “impotriva” proiectul legii VOTULUI prin CORESPONDENTA, in forma propusa de comisia de Cod Electoral, fiind prevazut ca acest tip de vot sa fie aplicat doar la alegerile parlamentare.

Pentru atacarea legii la Curtea Constitutionala (CCR) este nevoie de un numar de 25 de senatori sau 50 de deputati, iar UDMR nu are suficienti parlamentari pentru acest demers.

Sursa foto: gandul