UDREA ACUZA JUSTITIA: DOSARELE vin cu FUNDA la INSTANTA si tot asa se INTORC fara a fi DESCHISE

Fostul ministru, Elena Udrea, a scris un nou mesaj pe pagina sa de facebook, prin intermediul echipei de comunicare prin care condamna practica potrivit careia judecatorii trebuie sa analizeze zilnic mii de file ale unui dosar. Asta, in conditiile in care acestia pot avea chiar si 10 dosare in aceeasi zi. Asa ca, de multe ori, judecatorii copiaza argumentele procurorilor, sustine Udrea.

Aceasta mai spune ca arestul preventiv in cazul sau se bazeaza doar pe doua denunturi si doua declaratii din dosar.

Fosta candidata la presedintie lanseaza chiar si un atac la adresa sistemului juridic din Romania, si anume, acela potrivit caruia dosarele ”vin cu funda la instanta si se intorc fara a fi deschise”.

CITESTE SI: INCENDIAR Motivul REAL pentru care BASESCU o APARA pe ELENA UDREA 

”Cum e cu „probele” impotriva Elenei Udrea

S-a tot vorbit despre faptul ca prelungirea arestului preventiv in cazul Elenei Udrea ar demonstra, de o maniera peremptorie, ca exista probe impotriva sa. Aceasta asumptie este rezultatul prevederilor noului Cod de Procedura Penala, care presupune existenta unor probe din care sa rezulte „suspiciunea rezonabila”. Asta in conditiile in care, pe vechiul Cod, se cereau doar „indicii temeinice”.

Practic, noul Cod de Procedura Penala obliga judecatorii de drepturi si libertati sa intre pe fondul cauzelor si sa analizeze probele. in realitate insa, acest lucru nu se intampla niciodata. Vorbim de termene date, uneori, de pe o zi pe alta, ceea ce ar presupune ca un judecator sa analizeze mii de file ale unui dosar in doar cateva ore. si s-ar putea sa aiba chiar si 10 dosare in aceeasi zi.

De fapt, dosarele vin cu funda la instanta si tot asa se intorc fara a fi deschise.

Mai mult, chiar judecatorii atrag atentia inculpatilor si avocatilor apararii ca, la acest moment al urmaririi penale, argumentatia trebuie sa se refere la motivele pentru care inculpatul nu trebuie judecat in arest preventiv, fara sa se intre pe fondul cauzei. Ceea ce vine in contradictie cu prevederile noului Cod Penal.

Vina nu este insa a judecatorilor, care, fizic, nu pot sa analizeze probele din dosar si se bazeaza adesea pe referatele procurorilor. De aceea, si vedem motivari copy-paste dupa referate – acestia copiaza de pe stick argumentele procurorilor si si le insusesc tocmai din cauza aglomerarii extraordinare.

CITESTE SI: INCENDIAR PAPAHAGI ii face praf pe UDREA si BASESCU: Mireasa in DESCOMPUNERE! CADAVRU galvanizat 

Asa se face ca, pe doua denunturi si doua declaratii din dosar, Elena Udrea sta in arest preventiv de doua luni de zile, pentru ca si denunturile si declaratiile sunt considerate probe. Dar, daca nu te uiti pe ele sa vezi ca sunt contradictorii, ca se schimba de la un moment la altul, ca nu se coreleaza intre ele si nici cu nimic altceva, risti sa spui ca sunt motive pentru arestarea preventiva. Lucru care se intampla aproape in toate dosarele complicate cu mii de file si zeci, sute de inculpati.

Solutia ar fi sa se stie clar care sunt infractiunile care necesita in timpul anchetei arestarea preventiva. Pentru ca exista cazuri in care o persoana acuzata de o evaziune fiscala de 10.000 de lei sta 5-6 luni in arest preventiv pentru ca exista probe care sa conduca la „suspiciuni rezonabile”. Trebuie, deci, modificat Codul de Procedura Penala pentru a se clarifica aceste situatii si pentru a nu mai obliga judecatorii sa intre la momentul desfasurarii anchetei penale pe fondul cauzei.

‪#‎AdevarulFaraCatuse‬

Echipa de comunicare”, este mesajul postat pe reteaua de socializare.

Sursa foto www.facebook.com