UDREA, cercetata de DNA intr-un nou dosar, legat de imprumutul facut la BRD

ELENA UDREA a primit, vineri, la DNA, o citatie pentru luni, cand ar urma sa fie audiata intr-un nou dosar, privind creditul contractat de la BRD, dosar care, in ceea ce o priveste, a fost trimis DNA de procurorii DIICOT.

Acesta este al patrulea dosar al ELENEI UDREA instrumentat de procurorii DNA, dupa Microsoft, Gala Bute si Hidroelectrica, in acesta din urma fostul ministru fiind pus sub urmarire vineri.

Procurorii DIICOT au instrumentat un dosar privind acordarea, in mod ilegal, a mai multor credite de catre BRD. Intre acestea se numara si cel facut de ELENA UDREA, in valoare de aproximativ trei milioane de euro. In cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT si-a declinat competenta, in 4 martie, si a trimis dosarul la DNA.

CITESTE SI: UDREA: Cautiune de 5 milioane de lei, desi am toate bunurile sechestrate. Am primit o alta citatie pentru un alt dosar

Surse judiciare au declarat ca in noul dosar instrumentat de DNA a fost deja audiat si pus sub invinuire pentru modul in care UDREA a obtinut acel credit fostul vicepresedinte al BRD Sorin Popa.

ELENA UDREA a precizat vineri ca procurorii o acuza in acest nou dosar de complicitate la abuz in serviciu, pentru “faptul ca banca respectiva dadea un tip de credite”, iar ea a l-a solicitat. “Adica, daca dumneavoastra solicitati ceva ce se constata ca n-a respectat tocmai procedurile, sunteti complice”, a spus ELENA UDREA.

CITESTE SI: UDREA va fi cercetata sub control judiciar pe cautiune. Suma stabilita este de 5 milioane de lei

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului a fost pus vineri sub control judicar cu cautiune, stabilita la 5 milioane de lei, in dosarul ce vizeaza vanzarea si renovarea unei vile din Eforie Sud, dar si un contract intre Hidroelectrica si o firma privata, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari.

Sursa foto: adevarul