UDREA despre DOSARUL GALA BUTE: Nu e NIMENI in ROMANIA care sa spuna ca ELENA UDREA A LUAT SPAGA

“Nu e nimeni care sa spuna in Romania ca ELENA UDREA A LUAT SPAGA, ma uit in camere si spun acest lucru, nu e nimeni care sa spuna asta si SA AIBA DOVEZI”, a spus ELENA UDREA dupa ce la instanta suprema au fost audiati trei martori in DOSARUL ”GALA BUTE”, relateaza Agerpres.

Ea a precizat ca ceilalti inculpati care au dat declaratii prin care o acuza de LUARE DE MITA au fost presati sa dea aceste declaratii si ca NU AU PROBE care sa sustina afirmatiile facute.

“Am fost arestata doar in baza unor DECLARATII OSCILANTE, nu mai spun contradictorii, nu mai spun ca mincinoase. Ma bucur ca ati vazut si voi cum sunt declaratiile in sala de judecata.Cand se ajunge cu niste fapte la esalonul inferior, alternativa este fie sa mearga la puscarie perioada intreaga, fie sa declare ca AU DAT BANII MAI DEPARTE CATRE ELENA UDREA si sa primeasca o pedeapsa mai mica”, a mai spus fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii Regionale.

Ea considera ca declaratiile celorlalti inculpati sunt contradictorii cu ceea ce s-a spus la urmarirea penala si tot ceea ce afirma acestia este facut pentru a-si micsora pedeapsa.

CITESTE SI: DOSARUL GALA BUTE: ANA MARIA TOPOLICEANU: TOTI BANII AU AJUNS LA ELENA UDREA. UPDATE

“Eu nu voi specula nimic, eu voi ramane in continuare ferma in a proba minciuna acuzatiilor care mi s-au adus si aceasta a fost solicitarea catre instanta, sa vada cat de sinceri sunt cei care dau declaratiile, si un judecator cu experienta vede aceste lucruri. Ei au recunoscut faptele, dar DE FAPT NU RECUNOSC NIMIC: ‘Recunosc ca am luat o geanta de bani, dar i-am dat-o ministrului’. Asta nu e o recunoastere, e o INCERCARE DE A SCAPA DE BANI. Tipul acesta de recunoastere le aduce reducerea cu o treime a pedepsei”, a afirmat Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a aratat ca i-a avertizat pe subalternii ei din minister ca este posibil ca unii oameni de afaceri sa incerce sa le dea mita si i-a incurajat sa mearga la DNA daca aceste lucruri se intampla.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul “Gala Bute”, fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Sursa foto: nasul