Udrea: Este vorba despre o alta Elena. Declaratia de avere o completam cu informatii luate de la contabilii fostului sot

ELENA UDREA, ARESTUL POLITIEI CAPITALEI, ACTRITA PORNO, COLEGA DE CELULA

Presedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, ca in ultima perioada a mai vorbit cu fostul ei sot, Dorin Cocos, dar nu despre “discutii cu Dinu Pescariu”, mentionand ca nu stie sa spuna daca despre ea este vorba in recentele stenograme in care se face referire la “Elena”.

“Am mai vorbit cu fostul meu sot in ultima perioada, nu despre Dinu Pescariu sau despre discutii cu Dinu Pescariu. La un moment dat, in contextul in care toata lumea imi cerea sa explic ce este cu acel credit despre care mai mult decat ca mi-a fost indicat ca un credit in 2010 si am facut declaratia de avere nu stiam, intrebandu-l ce as putea eu sa spun despre acel credit mi-a raspuns doar atat: «Este un credit pe care-l voi returna inainte tocmai pentru a nu mai exista discutii»”, a precizat Elena Udrea, raspunzand unei intrebari.

Intrebata daca ea este “Elena” mentionata in stenogramele care prezentau un dialog intre Dorin Cocos si Dinu Pescariu, liderul PMP a raspuns: “Nu stiu sa va spun acest lucru. Am vazut si pe surse dintre anchetatori, inteleg ca ar fi vorba despre o alta persoana numita Elena. Indiferent cum, despre imprumutul pe care l-am declarat in 2010, cred, facut de fostul meu sot de la Dinu Pescariu am spus un lucru pe care-l repet si acum din punctul meu de vedere a fost un imprumut prin care legea m-a obligat sa-l pun in declaratia mea de avere, legea care spune ca declari atat bunurile tale cat si ale familiei cu care locuiesti. Deci daca referirile au fost la o alta persoana sau nu acest lucru trebuie sa lamureasca fie organele de ancheta, fie fostul meu sot”, a explicat Udrea.

Citeste si: Elena Udrea: Serviciile secrete sunt implicate in campania electorala. Mi s-a cerut sa ma retrag

Ea a aratat ca intotdeauna a completat declaratia de avere cu informatiile pe care le-a luat de la contabilii fostul sau sot.

“Eu intotdeauna am completat declaratia de avere cu informatiile pe care le luam de la contabilii fostului meu sot. Dar acest imprumut a fost facut prin banca, ca urmare fiind facut prin banca evident a existat un contract de imprumut”, a mai spus Elena Udrea.

Dorin Cocos ii spunea lui Dinu Pescariu, intr-o discutie din septembrie, cand vorbeau despre semnarea unor chitante antedatate pentru o parte a banilor primiti in schimbul traficului de influenta pentru contractul privind licentele Microsoft, ca a vorbit si cu “Elena”.

Citeste si: ELENA UDREA si ION TIRIAC implicati in dosarul EADS? – presa germana

Potrivit unor surse judiciare, prenumele “Elena” mentionat de Dorin Cocos ar fi al Elenei Goicea si este mentionat in contextul cumpararii unui apartament de catre aceasta de la o firma, pe “circuitul” prin care Gheorghe stefan ar fi incercat sa ascunda provenienta banilor primiti in schimbul traficului de influenta.

Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, in dosarul licentelor Microsoft. in acelasi dosar au fost arestati preventiv omul de afaceri Dumitru Nicolae, care controleaza grupul de firme Niro, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

In acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmarirea penala a noua fosti ministri – senatorii serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana ticau.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere si din societatile implicate in derularea proiectului privind licentele Microsoft pentru scoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv in cadrul contractului.

Camera Deputatilor a aprobat, in 13 octombrie, cererea de incepere a urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme.

Presedintele Traian Basescu a avizat, in 3 octombrie, cererea DNA, pentru fostii ministri Adriana ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Daniel Funeriu.

Saptamana trecuta, procurorii anticoruptie le-au adus la cunostinta Adrianei ticau si lui Daniel Funeriu acuzatiile si faptele de care s-ar face vinovati in dosarul Microsoft, potrivit unor surse judicare.