UDREA: NITU si-a dat demisia, chiar daca nu era acuzat de nimic. De domnul TOBA nu intreaba nimeni?

Fostul ministru al dezvoltarii regionale si turismului, ELENA UDREA, si-a exprimat parerea in legatura cu demisia lui TIBERIU NITU din functia de Procuror General al Romaniei, informeaza B1TV.

“Trebuie sa recunoastem ca se intampla foarte multe lucruri la care nu apucam sa dam raspunsuri sau sa punem intrebari. Cand procurorul general isi da demisia, nu e un lucru care trebuie trecut cu vederea. 

Dar nu pot sa spun ca domnul NITU a fost un procuror general care a dat dovada  de o competenta deosebita in functia pe care a ocupat-o, deci nu pot sa spun ca este o mare pierdere ca domnul NITU isi demisia. Dar faptul ca procurorul general isi da demisia cu 3 luni inainte de terminarea mandatului, este un subiect care ar fi trebuit analizat cu o mult mai mare atentie, si nu tratat cu superficialitate, ca urmare a unei situatii ciudate, si anume faptul ca, chiar daca nu a fost acuzat de nimic, a fost mentionat intr-un rechizitoriu care il acuza pe domnul GABRIEL OPREA.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a semnat decretul de ELIBERARE din FUNCTIE a lui TIBERIU NITU

Dar daca GABRIEL OPREA este vinovat de ceva, si anume de abuz in serviziu, pentru ca a folosit coloana oficiala pentru a se deplasa prin Bucuresti si prin afara sa, atunci si domnul NITU, care a folosit coloane oficiale, ar trebui sa fie marcar complice, indiferent daca si-a dat demisia sau nu”

ELENA UDREA crede ca si actualul ministru de Interne ar trebui sa raspunda catorva intrebari.  

“Intrebarea mea este: Dar de domnul Toba nu intreaba nimeni, nimic? Pentru ca pana la urma, el le-a pus la dispozitie aceste coloane. Macar o demisie de onoare ar fi trebuit facuta din partea domnului Toba.

Am vazut ca s-a creat o isterie despre cei care care sunt condamnati beneficiaza de scutiri de pedeapsa pentru cartile scrise in inchisoare. 
Dar sunt oameni care au titluri de doctori, si primesc 15% in plus la salariu, dar doctoratele lor sunt plagiate. Acum, intrebarea mea este, cei care si-au facut academii, ei nu raspund la fel ca cei care sunt acum acuzati ca scriu carti sau li se scriu carti in inchisoare pentru a iesi mai repede din puscarie? fie avem un tratament egal pentru toata lumea, fie unii sunt mai egali decat altii in drepturi, si anume cei care sunt astazi la butoane…. Acum avem ceva asemanator cu ceea ce era in timpul guvernului lui Ponta- avem oameni care se ocupa de plagiat, si nimeni nu face nimic.

Domnul Curaj, este membru pe viata al unei academii care da semnaturi unora pentru doctorate. Acest guvern, de asa-zisi tehnocrati, nu este cu nimic mai bun unui guvern politic, pentru ca nu au in spate un guvern care sa-i traga la raspundere.
Cand te comporti cu lipsa de respect fata de reguli, si se striga ca ai in jurul tau oameni care wu incalcat legea, tu nu iei nicio masura, este normal ca lumea nu te mai respecta. 
Care este diferenta dintre acest guvern si un guvern politic? Niciunul. Si atunci apar oameni, precum seful penitenciarelor, care nu-si dau demisia, chiar daca le solicita ministrul. 
Eu imi dau seama ca Pruna nu poate cere demisia unui coleg. Dar prim ministrul poate sa ii ceara sa isi dea demisia. Daca un procuror isi da demisia, si un ministru poate face asta”

CITESTE SI: BASESCU, despre demisia lui NITU: A fost un moment de slabiciune, a cedat in urma unei presiuni publice

ELENA UDREA a vorbit si despre protocolul semnat dintre PSD si UNPR. 

“Vom vedea ce consecinte va avea, avand in vedere situatia lui GABRIEL OPREA.  Trebuie o perspectiva pentru UNPR, pentru parlamentari. UNPR a fost un partid de parlamentari, are nevoie sa mearga cu cineva pe liste, pentru ca altfel nu poate intra in parlament. Dar vom vedea daca protocolul va fi valabil pana la toamna.
Deocamdata era nevoie de acest protocol pentru ca UNPR-ul sa nu se imprastie in patru zari”

TIBERIU NITU a anuntat ca isi da demisia din functia de procuror general al Romaniei, pentru ca imaginea institutiei sa nu fie afectata de acuzatiile ce i se aduc privind folosirea coloanelor oficiale. Presedintele KLAUS IOHANNIS a acceptat demisia.

Sursa foto: gandul