Udrea, pe Facebook: Noua cerere a DNA, un exces. Se poate crede ca daca faci declaratii impotriva lui Udrea, esti scutit de a raspunde in fata Justitiei

ELENA UDREA a depus PLANGERE la CEDO in dosarul GALA BUTE

Pe pagina de Facebook a Elenei Udrea a aparut, luni, o reactie la noua cerere a DNA pentru arestarea sa preventiva, in dosarul Gala Bute, in care se precizeaza ca aceasta cerere reprezinta un ”exces” si o situatie fara precedent in istoria juridica si ca se doreste ”ingroparea sa in dosare”.

”Noua cerere formulata de DNA catre Parlament pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea reprezinta un exces. Avem de-a face cu o situatie fara precedent in istoria juridica a Romaniei ca, pe numele aceleiasi persoane, sa se ceara atatea mandate de arestare”, se precizeaza in postarea Elenei Udrea, semnata, in premiera, ”Echipa de comunicare”.

Udrea mai afirma ca ”spectacolul generat astazi ( luni, nr), prin noua cerere de arestare, face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe completul de judecata de la Inalta Curte care va judeca maine ( marti, nr) contestatia depusa de avocatii Elenei Udrea, in contextul in care exista sanse foarte bune ca aceasta sa fie aprobata”.

Citeste si: DNA: Solicitare noua de ARESTARE PREVENTIVA a ELENEI UDREA. REACTIA fostului ministru

”In absolut toate cazurile in care s-a cerut arestarea preventiva – o masura cu caracter exceptional –, exista doar denunturi, nicio proba concreta. Mai mult, absolut toti cei care fac denunturi impotriva Elenei Udrea sunt liberi, multi avand doar calitatea de martor – denuntator (nici macar de suspecti). Ceea ce poate crea impresia ca, daca faci declaratii impotriva lui Udrea (indiferent daca sunt adevarate sau nu), esti scutit de a raspunde in fata Justitiei”, se mai mentioneaza in postare.

”Pare evident ca se doreste „ingroparea Elenei Udrea in dosare”, iar aceasta morisca s-a pus in functiune dupa denuntul facut la DNA pe 30 ianuarie impotriva generalului Florian Coldea si dupa interviul acordat la Hotnews. Nu exista nicio alta explicatie pentru aceasta desfasurare abrupta a evenimentelor in conditiile in care faptele imputate s-ar fi produs in urma cu mai multi ani”, se mai afirma in postarea de pe Facebook a Elenei Udrea. 

Directia Nationala Anticoruptie cere un nou aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mita, in dosarul Gala Bute, privind contracte incheiate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cu mai multe firme.

CITESTE SI: ELENA UDREA a declarat in instanta ca DORIN COCOS avea o AMANTA cu doi ani inainte de DIVORT 

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de deputatul Elena Gabriela Udrea, pentru trei infractiuni de luare de mita, in perioada in care era ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

De asemenea, referatul cauzei a fost trimis si ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a Elenei Udrea, pentru cele trei noi fapte de luare de mita.

Cererea a fost formulata in dosarul Gala Bute, in care procurorii fac acte de urmarire penala in legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 – 2012.

in dosarul Gala Bute, Camera Deputatilor a incuviintat, in 9 februarie, urmarirea penala si arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita.