Udrea preia atacul lui Basescu si il acuza pe Ponta ca nu controleaza cresterea somajului

Elena Udrea

Elena Udrea preia atacul presedintelui Traian Basescu, lansat in urma cu cateva zile de la Palatul Cotroceni, si il acuza pe premierul Victor Ponta ca, din momentul in care a ajuns premier, rata somajului a crescut cu 0,5%.

“Datele facute publice de INS confirma ceea ce spunea presedintele: somajul a crescut cu aproape 0,5% din momentul in care Ponta a devenit Premier si pana acum. Sunt cu 38.000 de someri mai mult decat in iulie 2012 sub maiastra guvernare USL”, scrie Elena Udrea pe blogul sau.

Udrea mai spune ca premierul le-a reprosat functionarilor de la Finante ca nu au “coafat” datele din sinteza pe luna iulie a executiei bugetare.

“Trag acest semnal de alarma pentru ca ma simt vinovata fata de unii functionari ai Ministerului de Finante care ieri au fost mustruluiti ca nu au ‘coafat’ datele din sinteza pe luna iulie a executiei bugetare”.

Explicatia Elenei Udrea pentru cresterea ratei somajului este scaderea investitiilor. “A scazut nivelul investitiilor cu 2 miliarde de lei in ianuarie-iulie 2013 fata de aceeasi perioada a anului trecut. De la 16,9 miliarde de lei cheltuiti pentru proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii la 14.9 miliarde lei inseamna o scadere cu 0,5% a PIB-ului alocat in aceeasi perioada de timp, ajungandu-se la 2,38% din PIB dupa 7 luni”.

“Exista o varianta pentru Victor Ponta: sa-l demita si pe actualul sef al INS, Tudorel Andrei, pentru ca nu i-a oferit cifrele pe care le voia, asa cum s-a intamplat in ianuarie cu Vergil Voineagu, care a fost dat afara pentru ca n-a vrut sa se implice de partea USL in lovitura de stat din vara trecuta”, mai scrie Elena Udrea.