UDREA: ROMANIA are nevoie de MCV. Sa se VERIFICE ABUZURILE din justitia patronata de COLDEA SI KOVESI

Dupa dezbaterea din Parlamentul European privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) aplicat Romaniei si Bulgariei, Elena Udrea, intr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, sustine ca Romania are nevoie mai mult ca niciodata de MCV.

MCV-ul este important acum pentru ca Justitia este sub control SRI-ului – o situatie la fel de toxica si de periculoasa. Statul de drept risca sa fie deturnat de serviciile secrete. De aceea, avem nevoie ca Justitia si statul de drept sa fie monitorizate de institutii internationale, mai ales de Comisia Europeana si Parlamentul European. Ar fi bine ca institutiile europene sa verifice mai indeaproape cum se infaptuieste Justitia in Romania – daca pericolul politicienilor a trecut, cel adus de controlul exercitat de servicii este urias”, scrie Udrea.

CITESTE SI: ELENA UDREA, un nou MESAJ din AREST: Imi cer SCUZE pentru ca am crezut in JUSTITIA infaptuita cu IMPLICAREA SRI

Fostul deputat mai sustine ca in Romania justitia este patronata de Coldea si Kovesi, iar oamenii care impart dreptatea sunt impusi de directorul adjunct al SRI.

Trebuie ca responsabilii de la Bruxelles sa auda tot adevarul despre ce se intampla in Romania, nu doar ceea ce le spun Kovesi si „acoperitii” din presa, politica si societatea civila. si anume ca sistemul de justitie este uzurpat de oamenii impusi de Coldea. Acestia actioneaza la comanda astfel:
-se prioritizeaza dosare in functie de interesele acestuia;
-sunt vizati de arestari si dosare cei care il incurca sau adversarii sai si ai lui Kovesi;
-se amesteca in jocul politic influentand majoritatile de guvernare;
-s-au amestecat in campania electorala etc”, mai scrie Udrea.

CITESTE SI: Ruxandra Dragomir a DEZVALUIT ce face ELENA UDREA in AREST

Despre valul de arestari si „spectacolul catuselor” din Romania Elena Udrea subliniaza ca nu sunt doar pentru imaginea lui Kovesi, ele avand rolul de a facilita exercitarea Puterii prin teroare.

Daca oamenii ar fi arestati abia dupa ce sunt judecati, adica dupa ani de zile, puterea lor ar fi mult mai mica astazi. Or, ei au nevoie de control acum asupra politicului, oamenilor de afaceri, presei, societatii civile etc. Cine ar vrea astazi sa spuna adevarul? De aceea, responsabilii de la Bruxelles ar trebui sa se investigheze „spectacolul catuselor” din Romania, cu atat mai mult cu cat nicio alta tara din UE nu a mai trecut printr-un asemenea proces”, incheie Udrea.

Sursa foto www.realitatea.net