UDREA: Totul a fost FACUT PE REPEDE INAINTE- sa o mai ARESTAM PE ELENA UDREA

Deputatul ELENA UDREA considera ca totul “A FOST FACUT PE REPEDE INAINTE” in cazul sau, susținand ca nu a fost audiata si ca s-a transmis Parlamentului CEREREA DE URMARIRE PENALA si de ARESTARE PREVENTIVA in condițiile in care mai intai trebuia inceputa urmarirea penala, relateaza Agerpres.

”Cred ca colegii juristi au fost logici cand au analizat solicitarea: sunt in control judiciar, o instanța a decis ca nu sunt pericol pentru societate. Cum am devenit pericol in ultima luna in asa fel incat DNA sa ceara ARESTARE PREVENTIVA in cazul meu? Nu am fost audiata. Poate daca DNA nu s-ar fi grabit cu acest circ al arestarii preventive, ci m-ar fi chemat sa imi ia declarații poate ar fi constatat ca stiu lucruri, le voi spune si poate nu mai era nevoie sa trimita cerere de arestare preventiva. Un al treilea argument: s-a transmis si CEREREA DE URMARIRE PENALA si de ARESTARE PREVENTIVA in condițiile in care intai trebuie inceputa urmarirea penala, abia ulterior s-ar putea cere arestarea preventiva. Totul a fost facut pe repede inainte. SA O MAI ARESTAM PE ELENA UDREA”, a declarat fostul ministru, la Parlament.

CITESTE SI: ELENA UDREA SE INTOARCE IN AREST? COLEGII DEPUTATI HOTARASC SOARTA FOSTULUI MINISTRU

Udrea a mai spus ca ar trebui instituita “o procedura in Statut (Statutul deputaților — n.r.), PROCEDURA ELENA UDREA”. “Deci, periodic avem o procedura de vot pentru arestarea Elenei Udrea. Ma gandesc ca e bine sa o punem in Statut”, a adaugat Udrea.

Intrebata de presa daca a discutat cu fostul presedinte Traian Basescu, ea a afirmat ca fostul sef al statului i-a urat sa treaca “cu bine peste acest moment”.

Plenul Camerei Deputaților urmeaza sa discute, miercuri, cererile DNA care o vizeaza pe Elena Udrea privind ridicarea imunitații pentru urmarire penala, reținere si arestare preventiva. Votul asupra rapoartelor Comisiei juridice in acest caz va fi secret cu bile.

Sursa foto: Gandul