UE a blocat conturile lui Ianukovici si ale fostului premier din Ucraina

Uniunea Europeana a decis astazi blocarea conturilor lui Viktor Ianukovici, fostul presedinte al Ucrainei, ale fostului premier Mikola Azarov si ale altor 16 oficiali importanti din tara.

Oficialii UE au hotarat cu o ocazia summit-ului extraordinar desfasurat joi la Bruxelles inghetarea activelelor fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, ale fostului premier Mikola Azarov si ale altor 16 oficiali importanti din Ucraina. Intr-o decizie publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, se precizeaza ca toate fondurile si resursele economice detinute sau controlate de persoanele in cauza sunt blocate in toate cele 28 de state membre ale UE, pentru deturnarea de fonduri ale statului ucrainean, potrivit Telegraph.

Citeste si: UCRAINA: Guvernul aflat in pagul falimentului va scoate la vanzare masinile ministerelor

Aceasta urmeaza deciziei luate luna trecuta de ministrii de Externe din Uniunea Europeana, ca raspuns la prabusirea guvernului ucrainean si fuga lui Ianukovici. Potrivit noului premier al Ucrainei, Arseni Iateniuk, Ianukovici a facut evaziune fiscala in valoare de 37 de miliarde de dolari in perioada in care a fost presedinte.

Mai sunt vizati de decizia UE si fostul procuror general al Ucrainei, fostul sef al serviciilor de securitate si fostul ministrul al Justitiei. Pe lista au fost inclusi si fiii lui Ianukovici si Azarov.