UE a formulat o serie de propuneri pentru a evita un “BREXIT”. Reactia lui DAVID CAMERON

Britanicii vor avea dreptul sa aplice noua regula de tip “frana de urgenta” prin care se anuleaza ajutoarele sociale timp de patru ani pentru muncitorii migrantii din alte tari europene, sub rezerva aprobarii de catre blocul comunitar, potrivit propunerilor formulate de Bruxelles pentru a evita un Brexit, scrie The Guardian.

“A fi sau a nu fi impreuna, aceasta este intrebarea … Propunerea mea pentru o noua intelegere”, a scris Donald Tusk, pe contul sau de Twitter.

Premierul britanic David Cameron a salutat propunerea europeana dar a precizat ca exista in continuare marja de manevra pentru realizarea de progrese.

“Draftul european arata progrese reale in toate cele patru zone in care Marea Britanie solicita schimbari dar mai este in continuare de lucru”, a spus Cameron, intr-un mesak postat pe Twitter.

CITESTE SI: BREXIT: CAMERON SPUNE DESPRE PROPUNERILE UE CA SUNT INTERESANTE, DAR INSUFICIENTE

Londra a formulat patru mari cerinte pentru ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana: sa nu se faca discriminare fata de tarile care nu sunt membre ale zonei euro, sa se puna accent pe competitivitate, restabilirea suveranitatii tarilor (de exemplu, prin acordarea de drept de veto parlamentelor nationale), precum si limitarea imigratiei europene.

Propunerea de a restrictiona ajutoarele poate fi solicitata de orice stat membru al blocului comunitar dar trebuie sa fie aprobata la nivelul consiliului UE, fie unanim fie prin majoritate calificata.

Sursa foto: theguardian