UE a luat pozitie dupa INCIDENTELE VIOLENTE de la SERBIA – ALBANIA

Uniunea Europeana (UE), “dezamagita” de suspendarea meciului Serbia – Albania de la Belgrad, a subliniat, miercuri, ca politica nu ar trebui sa se faca la presiunea “provocarilor de pe stadioane”, informeaza AFP.

“Suntem dezamagiti de suspendarea meciului de fotbal dupa un act de provocare. Noi credem ca autoritatile sarbe au gestionat situatia cu profesionalism. Credem ca politica nu ar trebui sa se faca la presiunea provocarilor de pe stadioane si, in acest context, subliniem importanta cooperarii regionale si a vizitei prevazute a premierului albanez Rama in zilele urmatoare la Belgrad”, a declarat Maja Kocijancic, purtator de cuvant al serviciului diplomatic al UE, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: EURO 2016: Meciul Serbia – Albania, intrerupt din cauza incidentelor. O drona cu un drapel albanez, deasupra arenei. VIDEO 

Vizita premierului albanez Edil Rama la Belgrad este prevazuta la 22 octombrie si ar fi prima de acest gen in ultimii 68 de ani.

Incidentele care au dus la intreruperea meciului Serbia – Albania au izbucnit dupa ce o drona pe care era arborat drapelul cu o harta reprezentand “Marea Albanie” a survolat stadionul. Drona a provocat furia jucatorilor sarbi, Stefan Mitrovic reusind sa prinda acest steag, moment in care a izbucnit o incaierare generala pe teren, iar fanii au intrat in suprafata de joc. Meciul a fost intrerupt in minutul 41, la scorul de 0-0.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: UEFA deschide o ANCHETA in urma incidentelor petrecute la National Arena 

Sursa foto: uefa.com