UE ar putea INTENSIFICA monitorizarea Romaniei si Bulgariei

Comisia Europeana, ingrijorata de ponderea foarte mare de plangeri privind achizitii trucate la fondurile UE din Romania

Uniunea Europeana (UE) ar putea INTENSIFICA monitorizarea Romaniei si Bulgariei intrucat Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) nu a adus efectele asteptate, afirma ambasadorul Frantei la Sofia, Xavier Lapeyere de Cabanes.

In cursul unui seminar pe tema situatiei din Balcani desfasurat la Sofia, Xavier Lapeyere de Cabanes a declarat ca nu exista semnale privind incetarea Mecanismului de Cooperare si Verificare, potrivit Mediafax, care citeaza site-ul Novinite.com.

Citeste si: ROBERT CAZANCIUC: Urmatoarea vizita de evaluare pe MCV va avea loc in DECEMBRIE

“Dimpotriva, masurile de monitorizare a Romaniei si Bulgariei ar putea fi INTENSIFICATE”, a spus ambasadorul Frantei, explicand ca principiile statului de drept nu erau aplicate suficient in cele doua tari in momentul admiterii acestora in UE, in 2007.

Citeste si: EXPERTII Comisiei Europene au inceput la Bucuresti MISIUNEA de EVALUARE a MCV

“Mecanismul de Cooperare si Verificare are obiectivul de a transforma elitele politice din Romania si Bulgaria, de a le face sa respecte reglementarile comunitare. Insa, deocamdata, instrumentele de monitorizare nu au avut succes”, a spus ambasadorul Frantei.