UE face apel la Rusia sa inceteze AGRESIUNEA impotriva Ucrainei

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a avertizat, sambata, cu privire la un “punct fara intoarcere” in conflictul ucrainean, exprimandu-si speranta ca liderii europeni sunt pregatiti sa adopte noi sanctiuni impotriva Rusiei, relateaza AFP.

“Suntem intr-o situatie foarte dramatica”, a declarat Barroso, la finalul unei intrevederi cu presedintele ucrainean Petro Porosenko. “Am putea sa ne regasim intr-o situatie in care sa ajungem intr-un punct fara intoarcere daca escaladarea continua”, a adaugat el.

Citeste si: RAZBOIUL DE GUERILLA TIP 2.0 DUS DE PUTIN LA GRANITA CU ROMANIA FORTEAZA EUROPA SA NEGOCIEZE. HARTA CONFICTULUI DIN UCRAINA

“Noi vrem pace, nu razboi”, a dat asigurari Porosenko. “Dar suntem prea aproape de frontiera de unde nu mai exista intoarcere”, a subliniat el, acuzand din nou Rusia ca a trimis trupe si tancuri pe teritoriul ucrainean.

La randul sau, sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a facut apel la Rusia sa inceteze “agresiunea” impotriva Ucrainei, sambata, la finalul unei reuniuni informale a ministrilor de Externe, la Milano, relateaza AFP.

Ea a subliniat ca cei 28 de lideri trebuie sa decida masurile care vor fi adoptate.

UE a inasprit sanctiunile la adresa Moscovei la sfarsitul lui iulie, adoptand pentru prima data masuri care vizeaza economia rusa.

Citeste si: SAPTE STATE NATO VOR CREA O FORTA MULTILATERALA CU CEL PUTIN 10.000 DE MEMBRI

“Cerem Rusiei sa puna capat ostilitatilor si fluxului de arme si personal in zona de conflict si sa-si retraga fortele din Ucraina”, a adaugat Ashton, care s-a exprimat alaturi de ministrul italian de Externe, Federica Mogherini.

Autoritatile de la Kiev au cerut joi statelor occidentale un ajutor militar “de anvergura” in contextul intrarii trupelor ruse in estul separatist, generand temeri privind un razboi deschis intre Rusia si Ucraina.

Sursa foto: romanialibera.ro