UE: Loviturile aeriene din SIRIA trebuie sa vizeze DOAR STATUL ISLAMIC

LOVITURILE AERIENE DIN SIRIA trebuie sa vizeze jihadistii gruparii STATUL ISLAMIC (SI) si sa fie coordonate pentru a evita victime in randul CIVILILOR, a insistat vineri Uniunea Europeana (UE), relateaza AFP.

RUSIA a intervenit miercuri in CONFLICTUL SIRIAN, sustinand ca lanseaza bombardamente impotriva SI dar si “A ALTOR GRUPARI TERORISTE” care se opun regimului presedintelui BASHAR AL-ASSAD, caruia Moscova ii este aliat.

Opozitia siriana si Washingtonul au pus insa sub semnul intrebarii miercuri TINTELE LOVITURILOR AERIENE DIN SIRIA, lasand sa se inteleaga ca acestea au vizat in principal consolidarea regimului sirian si nu lupta impotriva SI.

CITESTE SI: REBELII SIRIENI SUSTIN CA AU DOBORAT UN AVION MILITAR RUSESC (VIDEO)

‘Suntem foarte ingrijorati de informatiile privind atacurile aeriene care AU LOVIT CIVILI LA HOMS, facem apel la Rusia sa loveasca cu precizie’, a declarat Catherine Ray, o purtatoare de cuvant a UE. ‘Noi afirmam ca nicio lovitura aeriana nu trebuie sa vizeze civili, ci TREBUIE SA VIZEZE DAESH’, a spus ea, folosind acronimul in limba araba al organizatiei extremiste.

Sursa foto: telegraph