UE nu recunoaste REFERENDUMUL din Donetk si Lugansk

Uniunea Europeana (UE) nu recunoaste rezultatele “pretinsului REFERENDUM” pentru independenta fiefurilor separatistilor prorusi de la Donetk si Lugansk, in estul UCRAINEI, a declarat duminica o purtatoare de cuvant a Uniunii.

“Pretinsele REFERENDUMURI sunt ilegale, iar noi nu le vom recunoaste rezultatele”, a anuntat Maja Kocijancic, o purtatoare de cuvant a sefei diplomatiei europene Catherine Ashton, potrivit Mediafax.

Citeste si: UCRAINA: REFERENDUMUL SEPARATISTILOR PRORUSI DIN ESTUL TARII A INCEPUT

Cei care le-au organizat “nu au legitimitate democratica”, iar “organizarea lor este contrara obiectivelor declaratiei comune de la Geneva privind diminuarea tensiunii”, a adaugat ea.

La randul sau, Kievul a catalogat duminica REFERENDUMUL pentru “independenta” din estul UCRAINEI drept o “farsa criminala” finantata de catre Kremlin.

“REFERENDUMUL de la 11 mai, inspirat, organizat si finantat de catre Kremlin este nul din punct de vedere juridic si nu va avea nicio consecinta juridica pentru integritatea teritoriala a UCRAINEI”, subliniaza ministerul.

Citeste si: UCRAINA: SEPARATISTII PRORUSI DIN HARKOV RENUNTA LA ORGANIZAREA UNUI REFERENDUM PE 11 MAI

“Organizatorii acestei farse criminale au incalcat Constitutia si legile ucrainene”, se arata in comunicatul dat publicitatii.

Peste sapte milioane de ucraineni din estul tarii au fost chemati la vot pentru a decide situatia regiunilor Donetk si Lugansk, in cadrul unor REFERENDUMURI organizate de catre separatisti prorusi care ar putea conduce la secesiunea acestei parti a tarii.

Sursa foto: tg24.sky.it