UE pregateste NOI SANCTIUNI impotriva RUSIEI

Uniunea Europeana (UE) a anuntat, marti, ca ia in calcul noi sanctiuni impotriva Rusiei, din cauza “responsabilitatii” sale in “deteriorarea situatiei din estul Ucrainei”, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

Liderii de stat si de guvern ai tarilor din UE le cer, intr-un comunicat, ministrilor lor de externe, care se vor reuni joi, sa “evalueze situatia si sa ia in calcul orice actiune adecvata, in special noi sanctiuni”. “Vom aborda problema” in cadrul viitorului nostru summit, de la 12 februarie”, se mai mentioneaza in comunicat.

Citeste si: UCRAINA: Noua soldati au fost UCISI si alti 29 RANITI, in ultimele 24 de ore

Cei 28 denunta “un sprijin continuu si crescut din partea Rusiei pentru separatisti, (sprijin) ce scoate in evidenta responsabilitatea Rusiei”. “Ii cerem in mod insistent Rusiei sa condamne actiunile separatiste si sa aplice acordurile” de pace de la Minsk, se mai precizeaza in textul citat.

Citeste si: UCRAINA: Kiev-ul a declarat STAREA DE URGENTA in regiunile DONETK si LUGANSK

Semnatarii comunicatului isi exprima “preocuparea cu privire la deteriorarea situatiei securitare si umanitare din estul Ucrainei” si “condamna moartea civililor in bombardamentele oarbe asupra orasului Mariupol”.