UE, pregatita sa ofere sprijin suplimentar Ungariei pentru a putea face fata solicitantilor de azil

Uniunea Europeana ar putea oferi sprijin suplimentar Ungariei pentru a putea face fata solicitantilor de azil prin finantarea si infiintarea de noi centre, a declarat comisarul european pentru migratie, afaceri interne si cetatenie, Dimitris Avramopoulos, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Reprezentantul CE urmeaza sa efectueze o vizita in Ungaria, precizand ca UE e pregatita sa furnizeze sprijin suplimentar in contextul cresterii cererilor de azil si ”daca va fi necesar, va infiinta un centru de primire in Ungaria”.

Astfel de centre de primire ale UE vor fi deschise in urmatoarele saptamani in Grecia si Italia, unde peste 300.000 au sosit pe cale maritima.

CITESTE SI: Imigrantii aflati in Budapesta au primit permisiunea sa urce in trenuri cu destinatia Austria si Germania

”Ungaria este supusa presiunii, asa cum este cazul Greciei si Italiei”, a afirmat Avramopoulos, aflat la terminalul de la Calais al tunelului de sub Canalul Manecii.

Ungaria intentioneaza sa inaspreasca o serie de legi pentru a reduce numarul de imigranti care traverseaza Balcanii pentru a ajunge in Uniunea Europeana, una dintre ele vizand mobilizarea armatei. O alta modificare vizeaza construirea unor zone speciale la frontiera, unde imigrantii vor fi retinuti pana cand le sunt procesate cererile de azil. Ungaria prevede si inasprirea pedepselor pentru trecerea frauduloasa a granitei.

CITESTE SI: UE: CONSILIU EXTRAORDINAR privind CRIZA IMIGRANTILOR pe 14 septembrie

Sursa foto romanialibera