UE prelungeste sanctiunile economice impotriva CRIMEII

UNIUNEA EUROPEANA (UE) A PRELUNGIT CU UN AN, pana la 23 iunie 2016, sanctiunile economice impuse asupra peninsulei ucrainene CRIMEEA si a orasului SEVASTOPOL in urma anexarii lor de catre Rusia, informeaza Agerpres.

Sanctiunile au fost introduse anul trecut, pentru a intari opozitia Uniunii Europene fata de anexarea ilegala a acestor teritorii de catre Rusia, in martie 2014. 

CITESTE SI: Ministrul de externe al Rusiei: NU DORIM PRABUSIREA UCRAINEI

Conform acestor masuri, PRODUSELE DIN CRIMEEA SI SEVASTOPOL NU POT FI IMPORTATE IN UE, in sens invers fiind interzise exporturile de bunuri si tehnologie in domeniile transporturilor, telecomunicatiilor si energiei, inclusiv prospectiunile petroliere si de gaze.

De asemenea, AGENTIILE DE TURISM DIN UE NU POT OPERA IN CRIMEEA SI SEVASTOPOL, navele de croaziera avand doar permisiunea de a andoca in situatii de urgenta. Cetatenii si companiile din Uniunea Europeana nu pot investi sau cumpara proprietati in regiunile supuse sanctiunilor.

Printr-o decizie separata asteptata pentru luni, ministrii de externe din blocul comunitar vor prelungi sanctiunile economice impotriva Rusiei pana la 31 ianuarie 2016, pentru ca UE sa poata evalua respectarea de catre Moscova a acordurilor de incetare a focului in estul Ucrainei, inainte de a adopta masuri ulterioare.

CITESTE SI: PUTIN: O CRIZA PROFUNDA in RUSIA nu s-a produs, in pofida conditiilor economice dificile

 *sursa foto: digi24.ro