UEFA a anuntat cand se vor cunoaste stadioanele pe care se va juca la EURO 2020

Stadioanele care vor gazdui meciuri de la CAMPIONATUL EUROPEAN DIN 2020, pentru care candideaza si ARENA NATIONALA, vor fi anuntate la 19 septembrie la Geneva, a comunicat astazi UEFA.

COMITETUL EXECUTIV AL UEFA a confirmat procedura de vot si a anuntat crearea unui grup de lucru pentru a diviza Europa in sase pana la opt regiuni in scopul de a se asigura ca fiecare va primi meciuri la Euro-2020 si pentru a asigura o mai mare repartizare geografica a competitiei.

Votul va fi astfel divizat in patru etape, 19 stadioane fiind candidate pentru 13 pachete. Primul vot va aborda desemnarea stadionului finale si semifinalelor pentru care candideaza Wembley din Londra si Allianz Arena din Munchen (primul pachet).

Citeste si: UEFA a SANCTIONAT noua cluburi pentru INCALCAREA fair-play-ului financiar 

Apoi, patru stadioane vor fi alese pentru a gazdui un sfert de finala si meciuri din grupa (pachetele 2-5).

Al treilea urmeaza sa desemneze pentru optimi si meciuri din grupa stadioanele alese in zonele geografice care nu au primit finala si semifinalele si nici un sfert (pachet 6 daca sunt create sase zone, pachetele 6-8 daca sunt create opt zone).

Citeste si: ROMANIA in clasamentul COEFICIENTILOR UEFA. Afla cate echipe vom avea in cupele europene

A patra si ultima etapa va atribui meciurile ramase din optimi si grupe unor zone deja “servite”.

Dosarul de candidatura a orasului Bucuresti la organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al CAMPIONATULUI EUROPEAN DE FOTBAL din anul 2020 a fost transmis, la 24 aprilie, la UEFA.