UEFA a anuntat OFICIAL orasele care candideaza pentru organizarea EURO 2020

De astazi este OFICIAL faptul ca ROMANIA candideaza pentru organizarea unor partide din cadrul EURO 2020.

 UEFA a facurt sambata anuntul OFICIAL cu privire la orasele care au trimis dosarele de candidatura pentru CAMPIONATUL EUROPEAN DIN 2020, printer acestea afandu-se si BUCURESTI, capitala ROMANIEI. “UEFA a primit dosarele finale de candidatura pentru gazduirea meciurilor din cadrul UEFA EURO 2020 din partea a 19 federatii reprezentand 19 orase” se arata intr-un comunicat al UEFA.

Citeste si: Conditia ca Bucurestiul sa aiba doua stadioane noi de lux

Lista tarilor si oraselor care se vor bate pentru candidatura EURO 2020 sunt: Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Danemarca(Copenhaga), Anglia (Londra), Macedonia (Skopje), Germania (Munchen), Ungaria (Budapesta), Israel (Ierusalim), Italia (Roma), Olanda (Amsterdam), Irlanda (Dublin), Romania (Bucuresti), Rusia (Sankt Petersburg), Scotia (Glasgow), Spania (Bilbao), Suedia (Stockholm), Tara Galilor (Cardiff).

Citeste si: ALEGERI FRF: Putem pierde organizarea EURO 2020 din cauza unui candidat 

Federatia Turca de Fotbal (TFF) a anuntat ca si-a retras candidatura pentru gazduirea unor meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, pentru a se concentra asupra candidaturii pentru Euro 2024, informeaza AFP, iar  federatia franceza a anuntat ca a retras candidatura orasului Lyon. Deasemenea, forul fotbalistic elvetian a retras candidatura orasului Basel.

Comitetul Executiv UEFA va desemna orasele alese la 25 septembrie 2014.