UEFA a anunțat pedeapsa pentru cluburile fondatoare ale Super Ligii Europei

UEFA a anunțat, vineri seară, primele sancțiuni pentru cele 9 cluburi fondatoare ale Super Ligii care s-au retras din Super Liga Europei. Astfel, toate cele nouă vor avea veniturile micșorate cu 5% în următorul sezon european.

Mai mult, s-a ajuns la un acord astfel încât respectivele cluburi să achite o amendă de 100 de milioane de euro în cazul în care vor căuta din nou să plece de lângă UEFA și să se alăture unei competiții neautorizate, precum a fost Super Liga Europei.

Între aceeași ordine de idei, UEFA amenință cluburile rămase oficial în Super Ligă (Real Madrid, FC Barcelona și Juventus Torino) cu acțiuni disciplinare – posibil chiar excluderea lor din Liga Campionilor timp de doi ani, informează New York Times.

Pe de altă parte, Real Madrid, Juventus și Barcelona amenință că vor cere daune din partea partenerelor care au decis să abdice de la planul inițial și să se întoarcă alături de UEFA. Real Madrid, Barcelona și Juventus nu concep ca proiectul să „moară”. Cele 3 cluburi și-au amenințat fostele partenerele că vor lua acțiuni în instanță împotriva lor, în cazul în care acestea vor urma planurile de retragere din Super Ligă.

Cele 12 cluburi fondatoare din Super Liga Europei

Barcelona

Real Madrid

Atletico Madrid

Manchester United

Liverpool

Arsenal

Manchester City

Tottenham

Chelsea

Inter AC

Milan

Juventus.

Sursa foto: uefa