UEFA a prezentat SITUATIA financiara REALA din fotbalul romanesc

Forul continental a facut un RAPORT in care este prezentata si SITUATIA financiara REALA din fotbalul romanesc. Patronii cluburilor de fotbal din Liga 1 se plang adesea ca pierd anual milioane de euro, insa un RAPORT UEFA face, in premiera, lumina in cazul investitiilor pe care acestia le fac, noteaza Ziare.com.

Citeste si: TREI ROMANI au fost DATI AFARA de la UEFA

Conform cifrelor furnizate de UEFA, FOTBALUL ROMANESC nu se dovedeste a fi o “GAURA NEAGRA”, asa cum este descris de patroni. 8 cluburi din Liga 1 au inregistrat PROFIT in 2012, in timp ce DEFICITULcelorlalte nu este chiar atat de mare.
Per total, dupa plata taxelor si impozitelor, echipele din Liga 1 au avut un deficit de 1,5%, in jur de 4 milioane de euro, noteaza sursa citata.
De exemplu, in Serie A din Italia situatia este mult mai critica, tinand cont ca pierderile s-au ridicat la 157 de milioane de euro.

Citeste si: UEFA modifica formatul LIGII CAMPIONILOR: STEAUA a venit cu o propunere in acest sens

De asemenea, UEFA mai subliniaza ca patronii din Liga 1 au facut tot posibilul pentru a reduce cheltuielile. Salariile au scazut cu 55% fata de nivelul din 2007, aceasta fiind cea mai drastica micsorare din Europa.
Situatia din Romania, argumentata de CRIZA FINANCIARA, este atipica pentru Europa, in conditiile in care in 42 dintre cele 52 de asociatii nationale salariile au crescut in ultimii ani. 

Sursa foto: uefa.com