UEFA a renunțat, unilateral, la un oraș care trebuia să găzduiască meciuri la Euro 2020

UEFA a decis, unilateral, ca orașul spaniol Bilbao să nu găzduiască meciuri de la Campionatul European din acest an. Anunțul a fost făcut, miercuri seară, de autorităţile basce care au precizat că vor solicita explicații din partea forului european și federației spaniole de fotbal.

Autorităţile din Țara Bascilor consideră UEFA și RFEF responsabile directe “de faptul că nu va avea loc acest eveniment sportitv” şi de anularea unilaterală a relaţiilor contractuale.

“UEFA a trimis o informare conform căreia a luat în mod unilateral decizia de a retrage stadionul San Mames de la găzduirea meciurilor de la Euro-2020”, se arată pe site-ul bilbao.eus.

Presa spaniolă a scris că stadionul olimpic din Sevilla ar putea să găzduiască meciurile de la Euro 2020 programate în Spania, în locul arenei San Mames din Bilbao unde erau programate meciurile naţionalei Spaniei cu Suedia (14 iunie), Polonia (19 iunie) şi Slovacia (23 iunie), din grupele Campionatului European, precum şi o optime de finală, la 27 iunie.

Sursa foto:sport