UEFA a SANCTIONAT noua cluburi pentru INCALCAREA fair-play-ului financiar

Noua CLUBURI vor fi SANCTIONATE de UEFA pentru incalcarea regulamentului de FAIR-PLAY FINANCIAR, a declarat un purtator de cuvant al forului european, fara a nominaliza vreuna dintre grupari, informeaza Mediafax.

“In urma perioadei in care Camera de instructie a Instantei de control financiar al cluburilor (ICFC) a supravegheat respectarea de catre grupari a regulamentului de fair-play financiar, UEFA confirma ca, din cele 237 de cluburi participante in sezonul 2013/2014 al cupelor europene, 76 au fost solicitate sa ofere informatii suplimentare.

Din acest grup, ANALIZA este incheiata in cazul a 67 de cluburi si continua pentru celelalte noua GRUPARI”, a anuntat UEFA pe site-ul sau oficial.

Citeste si:  UEFA a anuntat OFICIAL orasele care candideaza pentru organizarea EURO 2020 

Un purtator de cuvant al forului european a declarat pentru AFP ca numai in cazul acestor NOUA ultime CLUBURI se vor dicta SANCTIUNI. El nu a oferit numele gruparilor care se afla in continuare in ancheta, UEFA precizind ca vor fi furnizate alte informatii la finalizarea investigatiilor.

Potrivit presei internationale, PARIS SAINT GERMAIN si MANCHESTER CITY s-ar numara printre cluburile care nu au respectat regulamentul de FAIR-PLAY FINANCIAR, aminteste Mediafax.

O decizie finala in cazul acestor grupari ar putea fi luata in iunie. Numai cluburile participante in cupele europene trebuie sa se supuna regulamentului de FAIR-PLAY FINANCIAR. SANCTIUNILE UEFA ar putea merge de la un avertisment pana la amenda si chiar interzicerea unor jucatori de a evolua in cupele europene.

Citeste si: ROMANIA in clasamentul COEFICIENTILOR UEFA. Afla cate echipe vom avea in cupele europene 

Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat ca nu sunt de asteptat SANCTIUNI de genul excluderii echipelor din cupele europene, insa pot fi alte pedepse aspre.  Forul de la Nyon a pus in aplicare acest regulament incepand cu sezoanele 2011/2012 si 2012/2013.

Astfel, bilantul contabil al gruparilor in cei doi ani nu trebuie sa inregisteze pierderi totale mai mari de 45 de milioane de euro, iar acestea sa fie acoperite de propietarii cluburilor. Daca actionarii nu pot acoperi pierderile, ele nu trebuie sa depaseasca 5 milioane de euro/sezon.

Sursa foto: uefa.com