UEFA ar putea trimite naționala României direct la turneul final al Euro 2021. Toate variantele

Naționala României Under 21, antrenată de selecționerul Adrian Mutu, ar putea ajunge la turneul final al Euro 2021, găzduit de Ungaria și Slovacia, mai simplu decât se aștepta. Oficialii UEFA iau în calcul anularea partidelor de baraj care erau programate în luna noiembrie a acestui an.

Echipele naționale aflate pe locul al 2-lea al grupelor – cu excepția reprezentativei cu cel mai bun punctaj, care se califică direct – ar fi trebuit să dispute aceste meciuri de baraj.

În condițiile în care, calendarul competițional va fi foarte aglomerat, UEFA a anunțat federațiile că ar putea să decide ca la EURO de tineret 2021 se se califice cele mai bune cinci echipe de pe locul 2. Acestora li s-ar adăuga cele nouă câștigătoare de grupă, plus Slovacia și Ungaria, țările gazdă. Va fi primul Campionat European de Tineret în variantă extinsă, cu 16 participante.

Exceptând meciul direct cu Danemarca, liderul grupei, „tricolorii” mici au câștigat 10 din cele 12 puncte puse în joc, în celelalte meciuri, iar între acestea n-am întâlnit deloc Malta, ultima clasată, rezultatele cu această formație urmând să nu conteze la ierarhia de departajare a echipelor de pe locul secund.

UEFA ar putea schimba și structura turneului final al Euro U21. În prezent e prevăzut ca EURO aibă loc între 9 și 26 iunie, cu patru grupe a câte patru echipe. S-ar suprapune peste Euro 2021 de seniori, astfel că forul de la Nyon ia în calcul și posibilitatea ca între cele 16 formații să se dispute un meci de baraj, tur-retur sau manșă unică, iar la turneul final propriu zis să meargă doar opt formații, anunță în exclusivitate Gazeta Sporturilor.

Oficialii de la UEFA vor lua o decizie finală la data de 17 iunie, în urma unui vot. La ultimul turneu final, cel din Italia și San Marino, din 2019, naționala de tineret a României s-a calificat până în semifinalele competiției.

Sursa foto: uefa