UEFA are un nou plan referitor la amânarea EURO 2020! În ce lună ar putea fi mutat turneul final

UEFA caută soluții în continuare pentru organizarea Campionatului European care trebuia să aibă loc în această vară între 12 iunie și 12 iulie, dar care este în mare pericol în prezent din cauza pandemiei de coronavirus.

Euro 2020 trebuia să aibă loc în premieră în 12 orașe din 12 țări, multe din aceste țări fiind grav afectate de COVID-19, printre care Italia, Spania, UK sau Germania. Forul european al fotbalului ia acum în considerare faptul că EURO 2020 să aibă loc în luna decembrie, pentru a le permite țărilor și cluburilor să termine actuala ediție de campionat, având în vedere că în prezent 48 de campionate europene sunt suspendate din cauza coronavirusului.

Conform britanicilor de la The Telegraph, oficialii UEFA vor discuta marti despre posibilitatea ca EURO sa aiba loc in luna decembrie. O alta varianta este si amanarea turneului final pana in vara lui 2021. Daca turneul va fi reprogramat in decembrie, Rusia este pregatita sa preia mai multe partide ca organizare, dupa cum a anuntat vicepremierul Dmitri Sernisenko, pentru AFP: “Ne-ar placea sa le oferim celor de la UEFA mai multe posibilitati si sa organizam meciuri suplimentare in tara noastra”, a declarat vicepremierul rus.

Romania trebuie sa gazduiasca 4 partide de la acest EURO, trei in faza grupelor si un meci din optimile de finala. Pentru a ajunge la EURO, tara noastra trebuie sa treaca mai intai de doua meciuri de baraj, primul cu Islanda in deplasare, apoi ultimul tot in deplasare cu invingatoarea dintre Ungaria si Bulgaria. Meciul e programat pe 26 martie, pe stadionul Laugardalsvollur din Reyjkjavik, dar ramane de vazut daca el se va disputa la data stabilita.

Sursa foto: uefa